כבדים ביין אדום
כבד ברוטב יין אדום מוגש עם סלט אבוקדו וטוגני בטטה ותפוח אדמה
חן טורג'מן | מאסטר שף
| פורסם 27/10/10
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
כבד
יין אדום
אבוקדו
לימון
מלח
פלפל
בטטה מתוקה
תפוח אדמה
שום
שמן
פטרוזיליה
אופן ההכנה:
1 משרים את הכבדים ביין אדום למשך שעתיים.
2 קולפים אבוקדו ומועכים היטב. מתבלים בלימון, מלח ופלפל.
3 קולפים תפו''א ובטטה מתוקה, פורסים דק דק ע''י קולפן. מכניסים אותם לשמן חם ומטגנים. מוציאים וסופגים שמן מיותר.
4 להכנת המטבל סוחטים לימון לתוך קערה קטנה, קוצצים מעט פטרוזיליה וכותשים לתוכה 2 שיני שום.
5 צולים את הכבדים ומסדרים את המנה על צלחת באופן הבאה: מניחים על צלחת את מחית האבוקדו, עליו את הכבדים ובצדדיו את הצ'יפסים הדקים. מזגגים את המטבל בצידי הצלחת.