טרין פטה עיזים מעודנת וחצילים
תערובת קטיפתית של גבינות עיזים ועגבניות עטופה בפרוסות חצילים קלויות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
2 חצילים מוארכים בגודל בינוני – שטופים וחתוכים ל – 9 פרוסות לאורכם
1 גביע (250 גרם) גבינת עיזים למריחה 5% שומן
1 גביע (200 גרם) פטה עיזים מעודנת 16% שומן
2 כפות תערובת זעתר
3 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
1 עוטפים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד.
2 קולים את פרוסות החצילים על מחבת פסים עם מעט שמן זית.
3 מסדרים את פרוסות החצילים לרוחב בתבנית. (כ – 5 פרוסות זו לצד זו).
4 חותכים את קוביית הפטה לקוביות קטנות, מעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים את גבינת העיזים למריחה והזעתר ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מסדרים את העגבניות הלחות בתבנית על החצילים.
6 מעבירים מחצית מכמות תערובת הגבינה לתוך התבנית עם החצילים והעגבניות ומשטחים היטב.
7 מניחים 2 פרוסות חציל נוספות לאורך התבנית מעל לתערובת הגבינה ועליהן שכבה נוספת של תערובת הגבינות ומהדקים היטב.
8 מניחים שתי פרוסות חציל נוספות, סוגרים את דפנות הניילון על תחתית הטרין ומכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות.
9 מערבבים בקערית את שמן הזית והפפריקה ומברישים את הטרין לפני ההגשה.