אוכל
צילום׃ שי אפגין, משק צוריאל

טרין פטה עיזים מעודנת וחצילים

תערובת קטיפתית של גבינות עיזים ועגבניות עטופה בפרוסות חצילים קלויות

ברק חורש | משק צוריאל | פורסם 21/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 חצילים מוארכים בגודל בינוני – שטופים וחתוכים ל – 9 פרוסות לאורכם
1 גביע (250 גרם) גבינת עיזים למריחה 5% שומן
1 גביע (200 גרם) פטה עיזים מעודנת 16% שומן
2 כפות תערובת זעתר
3 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1 עוטפים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד.

2 קולים את פרוסות החצילים על מחבת פסים עם מעט שמן זית.

3 מסדרים את פרוסות החצילים לרוחב בתבנית. (כ – 5 פרוסות זו לצד זו).

4 חותכים את קוביית הפטה לקוביות קטנות, מעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים את גבינת העיזים למריחה והזעתר ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מסדרים את העגבניות הלחות בתבנית על החצילים.

6 מעבירים מחצית מכמות תערובת הגבינה לתוך התבנית עם החצילים והעגבניות ומשטחים היטב.

7 מניחים 2 פרוסות חציל נוספות לאורך התבנית מעל לתערובת הגבינה ועליהן שכבה נוספת של תערובת הגבינות ומהדקים היטב.

8 מניחים שתי פרוסות חציל נוספות, סוגרים את דפנות הניילון על תחתית הטרין ומכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות.

9 מערבבים בקערית את שמן הזית והפפריקה ומברישים את הטרין לפני ההגשה.