אוכל

סמיפרדו

מוס קפה שכולו אגדה

איריס כספי | mako אוכל | פורסם 29/11/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

3 חלמונים

2 כפות קפה נמס

60 גרם סוכר

100 גרם ביסקוויט פתי בר שבורים דק

40 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים

כוס שמנת מתוקה

כף סוכר

אבקת קקאו/סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

להכנת הסמיפרדו:

1 מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת קצף עדין ומוסיפים את הקפה. ממשיכים לערבב עד שהקפה נמס.

2 מקציפים בקערה נוספת את השמנת המתוקה עם כף סוכר ועוטפים את תערובת החלמונים לתוך הקצפת בעדינות עד שהתערובת הופכת להיות אחידה. מניחים בקירור למשך לחצי שעה.

להרכבת המנה:

1.מרפדים תבנית עוגה מלבנית בנייר אפייה ומפזרים שכבה שטוחה של עוגיות מעל (1/2 מכמות העוגיות).

2 יוצקים שכבה של המוס מעל העוגיות (1/3 מכמות המוס) ומפזרים שכבה של אגוזי לוז מעליה ושוב מהמוס (עוד 1/3 מהמוס). יוצקים שכבה אחרונה של עוגיות (החצי השני של העוגיות) ושוב עוד שכבה אחרונה של מוס (ה- 1/3 הנותר של המוס). עוטפים עם נייר ניילון ניצמד. מקררים למשך 4 שעות במקפיא

אופן ההגשה:

1 מסירים את הנייר הנצמד והופכים את תבנית ה-סמיפרדו מעל צלחת הגשה מלבנית.

2 מסירים את התבנית ונייר האפייה. מגישים פרוסה לכל מנה.