אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת ריקוטה ותותים

היא ונילית, היא רכה, היא מחוזקת בגבינה ובמקום שמן או חמאה יש בה שמנת מתוקה. פלא שהתמכרנו לעוגה הזאת כבר בשנייה הראשונה?

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 12/12/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה 24 ס"מ (עם או בלי חור):

מכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה 32 או 38 אחוז

1 שקית סוכר וניל (אפשר להמיר בכפית תמצית וניל)

כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן

5 ביצים גדולות

מיץ מחצי לימון בינוני

150 גרם גבינת ריקוטה

4 כפות קרם קוקוס

כוס וחצי (210 גרם) קמח

חצי כוס אבקת שקדים

2 כפיות אבקת אפייה

כוס פירות יער קפואים

להוספה באמצע האפייה:

כוס תותים טריים, נקיים וחצויים

רבע כוס שבבי שקדים מעורבבים עם 2 כפות סוכר

לעיטור:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.

2 מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה, סוכר הווניל והסוכר הלבן לקבלת קצפת. מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עוד 2 דקות.

3 מוסיפים מיץ לימון, ריקוטה וקרם קוקוס ומערבבים.

>> לבלוג של קרן אגם

מתכונים לסופגניות, מישהו?

עוגת ריקוטה ותותים - אבקת סוכר (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת ריקוטה ותותים - אבקת סוכר|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4 מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית.

5 מפזרים את פירות היער על העוגה (במהלך האפייה הם ישקעו, זה בסדר).

6 אופים כ-25 דקות, ואז פותחים את התנור ומפזרים למעלה את חצאי התותים ועליהם את תערובת שבבי השקדים והסוכר. ממשיכים לאפות עוד 30-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

7 מצננים, מקשטים באבקת סוכר, מחלצים מהתבנית ומגישים.

פרוסה של עוגת ריקוטה ותותים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
פרוסה של עוגת ריקוטה ותותים|צילום: קרן אגם, mako אוכל

הערות:

* העוגה תישמר כשהיא מכוסה במקרר עד 5 ימים.

* את קרם הקוקוס אפשר להמיר בשמן קנולה באותה כמות.

* אפשר לוותר על פירות היער ולהסתפק רק בתותים.