לחמניות מתוקות עם צימוקים
אם אנחנו הצלחנו להכין את הלחמניות המהממות שפה בתמונה - בטוח שגם אתם תצליחו. מתכננים בראנץ' לסופ"ש? יאללה, לכו תכינו בצק כבר עכשיו, שיספוק לנוח
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם קמח לחם מנופה
10 גרם מלח
75 גרם סוכר
10 גרם שמרים יבשים
40 גרם חמאה רכה
2 ביצים טרופות
120 מ"ל חלב 3%
120 מ"ל מים
200 גרם צימוקים כהים
לזיגוג:
כף ריבת משמש
כף מים רותחים
אופן ההכנה:
1 שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, בצד אחד מלח וסוכר ובצד השני שמרים (אנחנו רוצים שהשמרים לא יבואו במגע עם המלח והסוכר).
2 מוסיפים בהדרגה חמאה, ביצים חלב ומים ולשים כ-7 דקות. דקה לפני סוף הלישה מוסיפים את הצימוקים. מתקבל בצק רך למגע, אחיד ודביק מעט, וזה בסדר.
3 התפחה ראשונה: מוצאים את הבצק מהמיקסר ומעבירים לקערה מקומחת מעט. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו (המלצה שלנו: הכינו את הבצק יום לפני והתפיחו במקרר. כך העיצוב יהיה קל יותר).
4 שקילה: מחלקים את הבצק ל-11 יחידות, כל אחת במשקל 100 גרם.
5 עיצוב: מכדררים את חתיכות הבצק לכדורים שפניהם מתוחים ויפים ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה. פוחסים את הכדורים כדי שיהיו שטוחים ובעזרת מספריים חותכים 6 חתכים עמוקים מסביב לכל כדור, במרווח של 2 ס"מ בין חתך לחתך.
6 התפחה שנייה: מכסים את הלחמניות במגבת ומתפיחים כשעה או עד שהן מכפילות את נפחן.
7 אפייה: אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות 15-20 דקות, עד הזהבה.
8 זיגוג: מדללים ריבת משמש עם מים רותחים ומברישים את הלחמניות כאשר הן יוצאות מהתנור.