אוכל
צילום׃ istockphoto

סלט וולדורף

מופת של אייטיז: סלט חמוץ-מתוק של תפוחים, סלרי ואגוזי מלך במיונז

תמר ביאליק | mako אוכל | פורסם 24/01/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 463 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 תפוחי עץ חמצמצים מזן גרני סמית

3-4 כפות מיץ לימון טרי

4-5 גבעולי סלרי אמריקאי שטופים היטב

50-100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

אננס משומר בקוביות (לא חובה)

4-5 כפות מיונז (רצוי ביתי, אבל לא חובה)

מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1 קולפים ומגלענים את התפוחים, וחותכים אותם לאצבעות דקיקות ומוארכות (ס"מ על 2). מעבירים לקערה ומזלפים עליהם את מיץ הלימון, שלא ישחירו.

2 חותכים את הסלרי לאצבעות באותו אורך ורוחב, מעבירים לקערה עם התפוחים ומוסיפים אגוז מלך, מיונז, מלח ופלפל. מערבבים כך ששכב דקה של מיונז תעטוף את התפוחים האגוזים והסלרי (הם לא אמורים לטבוע במיונז, רק להיות מכוסים בו), טועמים ומתקנים תיבול.

* אפשר להוסיף אננס משומר מקופסה.