אוכל

חסילונים ברוטב חלב קוקוס על מצע פירה עם שבבי שקדים

שרימפס ברוטב עגבניות שרי וחלב קוקוס בתוספת סלט מנגו חמוץ חריף

מיכל אדר | מאסטר שף | פורסם 21/10/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 1.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

גבעול עשב לימון (למון גראס)
גרגרי כוסברה
2 כוכבי אניס
ליים טרי
חסילונים
עגבניות שרי חתוכות לחצי
פחית חלב קוקוס (לשומרים על המשקל אפשר מיי קוקוס)
כוסברה טרייה

לפירה

3 תפוחי אדמה טריים
מעט חלב
חמאה
חצי כפית שמן שקדים
שבבי שקדים לבנים

לסלט

מנגו ירוק קשה (שטרם הבשיל)
3 בצלצלי שאלוט קלופים פרוסים דק
קולרבי פרוס לרצועות דקות
פלפל אדום חריף
חצי כוס עלי כוסברה חתוכים
חצי כוס עלי נענע
כף עלי בזיליקום טריים מאד חתוכים
גבעול למון גראס טרי
1/4 כוס מיץ ליים טרי
שן שום כתושה
3 כפות רוטב דגים
כף בוטנים קצוצים מטוגנים להגשה

אופן ההכנה:

1 מחממים היטב מחבת ומקפיצים עליו את כוכבי האניס, גרגרי הכוסברה וגבעול עשב הלימון.

2 במחבת נוספת מוסיפים את חלב הקוקוס והתבלינים שהקפצנו, זורקים פנימה את החסילונים וחצאי עגבניות שרי ומבשלים יחד כ-3-4 דקות.

3 מורידים מהאש ומוסיפים מיץ מליים שלם, מלח ופלפל.

4 להכנת הפירה: מבשלים היטב את תפוחי האדמה ומרסקים אותם בממחה עם חצי כפית שמן שקדים, חמאה ומעט חלב.

5 להכנת הסלט: קולפים את המנגו והקולרבי, חותכים לרצועות דקות וארוכות ומניחים בקערת ערבוב עם בצלי שאלוט פרוסים דק, העלים ומספר חתיכות קטנות של פלפל אדום חריף (לפי הטעם).

6 קוטמים את בסיסו הקשה של עשב הלימון וקוצצים את חלקו הצעיר הרך דק דק, עד כדי אבקה, ומוסיפים לקערת הסלט.

7 בקערית נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב, שופכים מעל לסלט ומערבבים.

8 להגשה: בונים עיגול או אליפסה של פירה במרכז צלחת ההגשה עליו מפזרים את שבבי השקדים הלבנים. מניחים את החסילונים מעל, עם הרוטב והתבלינים, כך שיציפו את צלחת ההגשה.

9 מפזרים מעל כוסברה טריה וגרידת קליפה של ליים.

10 בקערית נוספת מניחים את סלט המנגו ומעליו מפזרים את הבוטנים הקצוצים.