אוכל
צילום׃ דניאל לילה

תבשיל הודו בציפוי תפוחי־אדמה

קלסיקה מהמטבח האנגלי. מאפה שהוא ארוחה בתבנית אחת - טעימה מאוד, משביעה ולא יקרה

אביגיל מייזליק | דיאטה שמחה, הוצאת מודן | פורסם 09/11/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 כף שמן זית

700 גרם חזה הודו, חתוך לקוביות

3 גזרים, פרוסים דק1 בצל, קצוץ

3 גבעולי סלרי, פרוסים לטבעות

1 לפת, קלופה ופרוסה דק

2 כפות קמח

4 עגבניות, קצוצות

2 כוסות מרק עוף (אפשר מאבקה)

מלח ופלפל

5-6 תפוחי־אדמה גדולים, קלופים ופרוסים דק

1 כף מרגרינה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מחממים בסיר גדול את שמן הזית ומזהיבים את קוביות ההודו כ-5 דקות. מעבירים לצלחת.

2 מוסיפים לסיר את הגזר, הבצל, הסלרי והלפת ומזהיבים כ-5 דקות.

3 מחזירים לסיר את ההודו ומוסיפים את הקמח, מערבבים היטב כדי שלא ייווצרו גושים ומוסיפים את העגבניות והמרק. מבשלים 4 דקות, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לתבנית חסינת חום.

4 . מסדרים על התבשיל את פרוסות תפוחי־האדמה בשורות חופפות כרעפים. מפזרים מעט מרגרינה על תפוחי־האדמה ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ברדיד כסף ואופים כשעתיים עד שעתיים וחצי, עד שתפוחי–האדמה מתרככים; ב-45 הדקות האחרונות מוציאים את רדיד האלומיניום ומניחים לתפוחי־האדמה להשחים.