אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת קפה עם פירורי שוקולד

אם יש משהו שאנחנו אוהבים במיוחד זה עוגות שמכילות בתוכן את כל מה שמתוק וטעים בעולם, ככה שאנחנו לא נצטרך לבחור. העוגה הבאה מצליחה בגדול עם שילוב מושלם של קפה, שוקולד, קינמון וחלבה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 08/12/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 133 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ):

125 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן

2 ביצים גודל L

גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

כפית תמצית וניל

2 כפיות אבקת נס קפה, מומסות היטב בכף מים רותחים

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

למילוי ולציפוי:

כפית אבקת קינמון

4 כפות סוכר חום בהיר דמררה

100 גרם חלבה מפוררת

150 גרם שוקולד מריר קצוץ או שבבי שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 משמנים היטב את תבנית האפייה ומחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים היטב בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה.

3 מוסיפים את הביצים (אחת אחת) ומערבבים היטב.

4 מוסיפים שמנת חמוצה, תמצית וניל ונס קפה ומערבבים היטב.

5 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה בלבד.

6 מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית ובעזרת סכין או ספטולה מיישרים את פני העוגה.

7 מפזרים מעל התערובת שבתבנית באופן אחיד חצי כפית קינמון, 2 כפות סוכר חום בהיר, מחצית מכמות החלבה ומחצית מכמות השוקולד המריר.

8 מעבירים מעל את תערובת העוגה שנותרה בקערה ומיישרים שוב.

9 חוזרים על הפעולה מסעיף 7 ומפזרים את כל חומרי הציפוי שנותרו מעל העוגה.

10 אופים כ-40 דקות שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שיש שוקו-תפוז