אוכל
תמונת AVI׃ mako

ענני שוקולד

מתכון לעוגת שוקולד בבצק סיגרים לצד בננות מקורמלות. קינוח מרשים וקל להכנה

שקד שנרך | מאסטר שף | פורסם 19/04/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

למילוי השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

כוס (200 גרם) סוכר

4 ביצים טרופות

4 חלמונים

שני שליש כוס (100 גרם) קמח

50 גרם שוקולד לבן

למעטפת:

8 עלי סיגרים

50 גרם חמאה מומסת

לבננות המקורמלות:

חצי כוס (100 גרם) סוכר

3 בננות פרוסות לעובי 3 ס"מ

אופן ההכנה:

1 ממיסים את השוקולד המריר עם החמאה בסיר כפול על אדים (בן מארי). מסירים מהאש, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את הביצים הטרופות והחלמונים בהדרגה תוך כדי ערבוב. כשהן נבלעות בתערובת מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהתערובת אחידה. בשלב הזה אפשר להכניס את המלית למקרר לשעה, שתקבל מרקם בצקי, אבל לא חובה.

2 פורשים את עלי הסיגר, שמים במרכז כף או שתיים מהתערובת ומניחים מעליה מעט מהשוקולד הלבן.

3 מרימים את שולי עלה הסיגר מעל המלית, ומהדקים בקיסם עץ לקבלת צרור שוקולד. חוזרים על כך עם כל עלי הסיגר.

4 מסדרים את העלים הממולאים על תבנית עם נייר אפייה, מורחים בחמאה המומסת ומכניסים לתנור ל-10 דקות להזהבה (מציצים מדי פעם לראות כדי לוודא שהעלים לא נשרפו).

5 בזמן שהעננים נאפים מכינים את הבננות המקורמלות: שמים את הסוכר במחבת ומחממים עד שהוא הופך לקרמל. מוסיפים את הבננות, וברגע שהן מתבשלות מעט והופכות לקרמליות, מוציאים.

6 מוציאים את העננים מהתנור ושולפים את הקיסמים. מגישים עם הבננות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!