עוגת גבינה בפיסטוק, חלבה ודבש
עוגת גבינה קרמית, מעודנת ומיוחדת במינה בטעמה ובמראה שלה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לבסיס
120 גרם ביסקוויטים
80 גרם פיסטוקים טבעיים
30 גרם שקדים מולבנים
30 גרם אגוזי לוז
50 גרם סוכר חום בהיר דמררה
140 גרם חמאה, מומסת
לעוגת גבינה
100 גרם שוקולד לבן
680 גרם גבינת שמנת עשירה, בטמפרטורת החדר
250 גרם סוכר לבן
3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
1 כפית מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
1 כף אמרטו או מעט תמצית שקדים
2 כפות שקדים טחונים דק
150 גרם חלבה, מפוררת גס (אפשר גם יותר)
לציפוי הדבש
3 כפות שמנת מתוקה
40 גרם חמאה
4 כפות דבש
אופן ההכנה:
הבסיס:
1 לטחון את הביסקוויטים במעבד מזון לפירורים דקים ולהעביר לקערה.
2 לגרוס את הפיסטוקים עם השקדים והאגוזים לפירורים גסים ולערבב עם הביסקוויטים
והסוכר החום.
3 להוסיף חמאה מומסת ולערבב היטב.
4 ללחוץ את התערובת לתחתית ולדפנות התבנית, ולהקפיא למשך כשעה.
5 לאפות 15 דקות בחום בינוני 180 מעלות, עד שהקלתית מזהיבה.
עוגת הגבינה:
1 להמיס על בן מארי את השוקולד הלבן. להניח להצטנן.
2 להקציף יחד במערבל חשמלי את גבינת השמנת ואת הסוכר.
3 להוסיף פנימה תוך כדי ערבול את השוקולד הלבן הצונן, הביצים (אחת בכל פעם). לערבל עד שמתאחד.
4 להוסיף את מיץ הלימון, תמצית הוניל, אמרטו או תמצית שקדים, שקדים טחונים ולערבב.
5 לקפל פנימה בעדינות את החלבה המפוררת ולצקת את הבלילה לתבנית המוכנה.
6 לאפות במשך 45-50 דקות בחום בינוני-נמוך (160 מעלות), עד שהעוגה מוכנה אך עדיין רוטטת במרכזה.
7 לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה להתקרר בפנים, בדלת סגורה, למשך שעה.
8 להעביר לקירור.
ציפוי הדבש:
1 בסיר קטן להביא לרתיחה את השמנת המתוקה.
2 להוסיף פנימה את החמאה ולערבב עד שנמסה לחלוטין, לתת להצטנן.
3 להוסיף את הדבש, לערבב ולקרר למשך כמה שעות. לצקת על העוגה ולתת להתייצב בקירור.