אוכל

עוף צלוי וניוקי

עוף בבצלים וניוקי, מעושן בטעם גריל

שי סרמני | mako אוכל | פורסם 29/11/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 כרעיים נקיות מעור מיותר מופרדות לשוק וירך

8 בצלים קטנים קלופים רחוצים וחתוכים לחצי לאורכם

2 שקיות ניוקי להכנה מהירה מבושלים לפי הוראות יצרן

1/3 כוס שמן זית

1 כף פפריקה

1 כף כמון

11/2 כפית מלח

2 כפיות פלפל שחור גרוס גס

1/3 כוס רוטב ברבקיו

מיץ מרבע לימון

4 שיני שום מגורדות

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

1/3 כוס מנוזלי צליית העוף

ירקות לצלייה

1 גזר חתוך לקוביות גדולות

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות גדולות

1 בטטה חתוכה לקוביות גדולות

1 חציל חתוך לקוביות גדולות

1 בצל חתוך לקוביות גדולות

לסלט ירקות השורש

1 שומר

1 קולורבי

1 גזר

2 פלפלים צבעוניים

1 סלרי

1 פלפל חריף

1 לימון

2 כפות פפריקה מתוקה

1 שום קצוץ דק

כף סוכר

נענע

פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות, מניחים את חלקי העוף על רשת צלייה ומגש, ואופים עד שהעוף סגור היטב מכל צדדיו. מוציאים מהתנור ומעבירים לצלחת רחבה לצינון קל.

2 בקערה רחבה מערבבים שמן זית, פפריקה אדומה, כמון, מלח, פלפל שחור, רוטב ברביקיו, מיץ לימון, שום, ג'ינג'ר ואת הנוזלים מצליית העוף ומערבבים היטב עד קבלת מרינדה אחידה.

3 מעבירים את הניוקי המבושלים לקערה גדולה ויוצקים עליהם כ-1/3 מהמרינדה.

4 מרפדים מגש בנייר אפייה כפול ומשטחים את הניוקי המתובלים על כל המגש בצורה אחידה.

5 מורחים כל פיסת עוף היטב במרינדה שנותרה ומניחים על המגש המרופד בניוקי.

6 מרטיבים את הבצלים ושאר ירקות הצלייה, גזר, בטטה, חציל, תפוח אדמה והבצל קלות בשאריות המרינדה שנותרה ומסדרים בין פיסות העוף.

7 אופים בתנור שחומם מראש על טמפרטורה של 250 מעלות למשך 30 דקות כאשר יש להפוך לצידם השני את חתיכות העוף לפחות פעמיים. מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות וצולים עוד כ- 20 דקות

אופן הכנת הסלט:

1 נחתוך לחתיכות גדולות:

שומר, קולורבי , גזר, סלרי, פלפל צהוב , פלפל אדום ופלפל חריף

2.נתבל את הסלט שלנו ב:

שן שום אחת , פפריקה מתוקה , סוכר , כמה עלי נענע ופטרוזיליה.

אופן ההגשה:

את הניוקי מניחים במרכז הצלחת ומעליו את פיסות העוף. בצד מוסיפים את הסלט ומגישים.