אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגיות שקדים במלית קארד לימון

עוגיות קטנות וחמאתיות, עם קרם חמוץ מתוק שאתם חייבים לנסות להכין לפחות פעם אחת בחיים. תענוג לחיך

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 19/08/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

לקארד לימון:

1 ביצה

1 חלמון

60 מ"ל (1/4 כוס) מיץ לימון סחוט טרי

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

50 גרם חמאה

לבצק העוגיות:

1 כוס (140 גרם) קמח

3/4 כוס (100 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק

קורט מלח

120 גרם חמאה רכה

1/3 כוס (65 גרם) סוכר

1 חלמון

1/2 כפית תמצית שקדים

אופן ההכנה:

1 להכנת הקארד לימון: טורפים קלות בקערה ביצה וחלמון. מכינים קערה נוספת ועליה מסננת דקה. מחממים יחד מיץ לימון, סוכר וחמאה בסיר על גבי להבה בינונית עד שהחמאה נמסה. מסירים מהלהבה ויוצקים את תכולת הסיר בזרם דק לתערובת הביצים, תוך כדי טריפה מתמדת. מחזירים את תכולת הקערה אל הסיר ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך שמזכיר במרקמו פודינג כ-2-3 דקות. נזהרים שלא להביא את התערובת לרתיחה. מסירים מהלהבה ומעבירים דרך המסננת לקערה נקייה. מכסים בניילון נצמד ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר עד להכנת העוגיות.

2 להכנת בצק העוגיות: לקערה מנפים את הקמח. מוסיפים את השקדים הטחונים והמלח ומערבבים היטב.

3 בקערת המיקסר, יחד עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם הסוכר, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמון ותמצית השקדים, ומערבלים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שנוצר בצק אחיד.

4 יוצרים מהבצק כדורים בגודל של כ-2.5 ס"מ ומניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת כף פריזיאן קטנה (או בעזרת כפית מדידה), יוצרים שקעים בכדורי הבצק. נזהרים שלא ללחוץ עמוק מידי. אם נוצרו סדקים בבצק מחליקים אותם בעזרת האצבעות. מעבירים את התבנית למקפיא, ובינתיים מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

5 מעבירים את התבנית הישר מהמקפיא לתנור ואופים כ-8-10 דקות. בינתיים מעבירים את קארד הלימון לשק זילוף קטן.

6 מוציאים את התבנית בזהירות מהתנור. במידה והשקעים השתטחו מעט מסדרים אותם שוב בעזרת הכף/כפית. ממלאים את השקעים בנדיבות בקארד הלימון ומחזירים לתנור לעוד כ-8 דקות אפייה או עד להזהבה קלה מאוד. מוציאים ומצננים לחלוטין.

7 העוגיות נשמרות עוד 3 ימים נוספים בטמפרטורת החדר בקופסה אטומה (הן מעט מתרככות כעבור יום).

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!