עוגת כדורי שוקולד וגבינה ללא אפייה
עוגת גבינה של גדולים, או כדורי שוקולד כמו בגן? דילמה מורכבת שפחות או יותר מגדירה את חיינו כרגע. המתכון הזה של קרן אגם מאזן בין העולמות ומכניס אותנו לשלווה פנימית: עוגת כדורי שוקולד וגבינה טעימה ויפה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית כדורי השוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
160 מ"ל (שני שליש מכל) שמנת להקצפה
50 גרם (חמישית כוס) סירופ מייפל
2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
150 גרם עוגיות פתי בר מרוסקות
150 גרם עוגיות לוטוס מרוסקות
חצי כוס (40 גרם) אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס
למלית עוגת גבינה:
375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת להקצפה
2 כפיות תמצית וניל
75 גרם (חצי כוס + כף) אבקת סוכר
30 גרם (3 כפות) אינסטנט פודינג וניל
225 גרם גבינת שמנת 5%-25%
375 גרם גבינה לבנה 5%-9%
לקישוט:
2 כפות אבקת קקאו
אופן ההכנה:
1 מכינים את תערובת כדורי השוקולד לתחתית: ממיסים בסיר קטן או במיקרוגל בקערה חסינת חום שוקולד מריר ושמנת. מוסיפים פנימה מייפל, קקאו, שברי עוגיות ואגוזי לוז. מערבבים ומעבירים לצינון במקרר לשעה-שעתיים.
2 מרפדים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ בשקף (או משמנים מעט) ומעבירים את תערובת כדורי השוקולד פנימה.
3 משמנים את הידיים ומרפדים את התחתית והדפנות בתערובת. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה.
4 מכינים את מלית הגבינה: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, תמצית וניל ואבקת סוכר. מוסיפים פודינג וניל וממשיכים להקציף.
5 מוסיפים גבינת שמנת וגבינה לבנה ומקציפים עוד מעט, לקבלת תערובת חלקה.
6 מעבירים את תערובת הגבינה לתוך התבנית, עוטפים שוב ומכניסים להקפאה לשעה. מעבירים למקרר ומצננים למשך שעה-שעתיים נוספות.
7 לפני ההגשה מקשטים באבקת קקאו בעזרת מסננת. שומרים במקרר.
** אפשר להמיר את עוגיות הלוטוס בפתי בר ולהפך.
** אפשר להמיר את אגוזי הלוז בכל אגוז אחר, או לוותר ולהוסיף עוד 50 גרם שברי עוגיות במקום.