אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קרפצ'יו סלק ובולגרית

צלחת קרפצ'יו מצליחה לעשות רושם על אורחים גם כשמדובר בפרוסות סלק, ולא בבשר. זוג סלקים, גבינה, פיצוחים (לא קלויים!) - ובפחות מחצי שעה יש לכם על השולחן פצצת טעמים ולא מעט ערכים תזונתיים

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 16/01/19 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 192 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

2 סלקים בינוניים

2 כפות שמן זית

3 כפות חומץ בלסמי

1 כפית סילאן או דבש

חצי כפית מלח גס

חצי כפית פלפל שחור

200 גרם גבינה בולגרית

2 כפות עלי נענע או בזיליקום

חצי כוס גרעינים/שקדים/אגוזים לא קלויים

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הסלקים במים עם הקליפה במשך כ-20 דקות.

2 קולפים את הסלקים ופורסים אותם דק.

3 מסדרים את הפרוסות על צלחת שטוחה וזולפים עליהן שמן זית, חומץ בלסמי, סילאן, מלח ופלפל.

4 מפוררים מלמעלה גבינה, גרעינים ועשבי תיבול, ומגישים.

קרפצ'יו סלק ובולגרית עם פיצוחים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קרפצ'יו סלק ובולגרית עם פיצוחים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

המתכון הוא חלק מתזונה ים תיכונית, הידועה בסגולותיה הבריאותיות ובתרומה שלה לשמירה על אורח חיים בריא ומניעת מחלות. הרגלי התזונה של תושבי אגן הים התיכון, שהתבססו על מוצרי מזון זמינים, זולים וטריים, מוכיחים את עצמם גם היום כמומלצים לשמירה על בריאות תקינה. תזונה ים תיכונית מתאפיינת בשמן זית כמקור עיקרי לשמן, ריבוי פירות וירקות, קטניות, דגנים, אגוזים וזרעים, וצריכה יומית מתונה של מוצרי חלב - בעיקר יוגורט וגבינות צאן. מוצרי החלב משתלבים בתזונה הים תיכונית ועל פי ההמלצות של משרד הבריאות מומלץ לצרוך 2-3 מנות חלב (או תחליפים) ביום.