אוכל
תמונת AVI׃ mako

ניוקי ברוטב שמנת מתוקה ושום עם קוביות סלמון

מתכון לניוקי ביתי עם רוטב חלבי עשיר בעשבי תיבול ודג. מנה משביעה ונפלאה לאירוח

ערן וייס | מאסטר שף | פורסם 03/05/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לניוקי:

מלח גס

4 תפוחי אדמה

30 גרם חמאה רכה

חלמון אחד

150-200 גרם קמח

לרוטב:

45 גרם חמאה

2 שיני שום כתושות

מיכל שמנת מתוקה

גבעול תימין

מלח ופלפל

לדג:

15 קוביות דג סלמון

שמן זית

כף וחצי גרגרי כוסברה

כף וחצי תימין מיובש

מלח

חמאה לטיגון

אופן ההכנה:

1 מפזרים מלח גס על תבנית, מסדרים את תפוחי האדמה ואופים בתנור שחומם מראש. אם רוצים ריח טוב מוסיפים באמצע האפייה גבעול רוזמרין עטוף בנייר כסף ולקראת הסוף מוציאים אותו (בינתיים מכינים את הרוטב).

2 כשתפוחי האדמה מוכנים חותכים אותם לשניים ומחזירים לתנור לחמש דקות, לייבוש. מוציאים.

3 מוציאים את ליבת תפוחי האדמה, מעבירים לקערה ומקררים מעט. מועכים לפירה.

4 מוסיפים חמאה וחלמון ולשים בעדינות עד שהחומרים נספגים.

5 בערבוב עדין מתחילים להוסיף כל פעם מעט קמח, עד שהתערובת לא נדבקת לידיים. מחלקים את התערובת לארבעה חלקים. לוקחים חלק אחד, יוצרים ממנו "נחש" ובעזרת סכין חותכים לריבועים של בערך 2*2 ס"מ.

6 מכניסים את הניוקי לסיר עם מים רותחים וכפית מלח. מוציאים אותם כאשר הם צפים על המים.

הרוטב:

1 ממיסים חמאה במחבת בינונית-גדולה. כשהיא חמה מאוד מכניסים את השום לטיגון של כחצי דקה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומנמיכים את האש.

2 מוסיפים תימין, מלח ופלפל ומבשלים עוד 10 דקות על האש הכי נמוכה. מסננים.

הדג:

1 שמים בקערה את הסלמון, שמן הזית, גרגרי הכוסברה, התימין היבש והמלח ומכניסים למקרר.

2 קצת לפני הגשת המנה מטגנים את הסלמון בחמאה עד להשחמה.

הרכבת המנה:

1 מחממים את הרוטב במחבת, מוסיפים את הניוקי והסלמון ומערבבים היטב בעדינות.

2 מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!