אוכל
תמונת AVI׃ mako

מרק טום קא גאי (מרק קוקוס ועוף תאילנדי)

מרק עשיר בסגנון תאילנדי, עם עוף, פטריות, עגבניות שרי חלב קוקוס ועוד המון דברים טובים

עמנואל רוזנצוייג | מאסטר שף | פורסם 11/03/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כוסות ציר עוף (או מים עם אבקת מרק)

2 כוסות חלב קוקוס

6 מטבעות שורש גלנגל טרי או מיובש (להשיג בחנויות המזרח הרחוק)

3 גבעולי למון גראס (החלק התחתון בלבד), קצוצים

פלפלון צ'ילי נקי מזרעים ופרוס

בצל גדול קצוץ גס

קליפה מגוררת משני ליים (או לימון גדול)

12 עגבניות שרי חצויות

2 בצלי שאלוט או בצל סגול אחד בינוני, חתוכים לקוביות גדולות

חבילת פטריות שמפיניון מוצקות מאוד

חזה עוף אחד, נקי וחתוך לקוביות בגודל ביס

כף רוטב דגים (נאם פלא)

מיץ משני ליים, או לימון אחד

חצי כוס כוסברה, קצוצה גס

חצי כוס בצל ירוק

אופן ההכנה:

1 מכניסים לסיר את ציר העוף, חלב הקוקוס, שורש הגלנגל, הלמון גראס, הצ'ילי, הבצל הקצוץ וקליפת הליים. מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים 10 דקות.

2 מסננים את חומרי הטעם (השורשים, הבצל והקליפה) מתוך הנוזלים תוך כדי לחיצה וסחיטה דרך מסננת.

3 למרק המסונן מוסיפים את בצלי השאלוט, הפטריות ועגבניות השרי ומבשלים במשך 5 דקות.

4 מוסיפים את קוביות העוף ומבשלים במשך 8 דקות עד שהן עשויות (לא יותר מידי כדי שלא יתייבשו).

5 מוסיפים את רוטב הדגים ומיץ הליים או לימון. טועמים ומשפרים תיבול. אם חסרה מליחות, מוסיפים רוטב דגים. אם חסרה חריפות, מוסיפים פרוסות דקות של פלפלון צ'ילי.

6 מוסיפים את הכוסברה הקצוצה והבצל הירוק הקצוץ ומגישים.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!