אוכל

פאי תרד וגבינה

אין כמו תרד כי לשדרג כדי מאפה טעים, עשיר ומפנק. לא לצמחונים בלבד.

עמנואל רוזנצוייג | mako אוכל | פורסם 04/12/11 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 ק"ג תרד טרי שטוף ומאודה

5 בצלים ירוקים קצוצים

300 גרם גבינת פטה, רצוי שמנה

2 ביצים גדולות

4 כפות צנוברים קלויים

פלפל אדום קלוי, נקי, חתוך לקוביות

2 כפות פטרוזיליה קצוצות

כף שמיר טרי קצוץ

10 דפי בצק פילו

חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות צלזיוס.

2 מכניסים לקערה את הבצל הירוק, השמיר והפטרוזיליה.

3 מסננים את התרד היטב ומוסיפים לעשבי התיבול הקצוצים.

4 מפוררים את גבינת הפטה בין הידיים, לתוך התרד ומערבבים, עם הידיים.

5 מוסיפים את הצנוברים וקוביות הפלפל הקלוי.

6 בקערה קטנה מקציפים קלות את שתי הביצים, מוסיפים לתרד ומערבבים.

7 ניתן לתבל בחצי כפית פלפל שחור גרוס. גבינת הפטה לרוב מלוחה ולכן לא כדאי להוסיף עוד מלח.

8 מורחים בשמן תחתית ודפנות של תבנית פיירקס בגודל 30X20 ס"מ.

9 מרפדים בעלה פילו גם את התחתית וגם את הדפנות.

10 מורחים שוב שמן על כל העלה ומוסיפים מעל עלה נוסף. ממשיכים כך עם שמן ועלה פילו עד שיש 4 שכבות.

11 באותה שיטה, מוסיפים עוד 4 עלי פילו, רק שהפעם משאירים חצי מהעלה מחוץ לתבנית כך שנוצרות 4 כנפיים שבהמשך יסגרו כמו מעטפה.

12 ממלאים את התבנית המרופדת בתערובת התרד באופן אחיד.

13 מניחים על תערובת התרד עלה פילו ומורחים אותו בשמן.

14 ממשיכים עם עוד 3 שכבות של עלי פילו ושמן.

15 סוגרים את עלי הפילו אחד על גבי השני ומצמידים גם את עלי הפילו שבשוליים. אם צריך, מורחים שמן נוסף.

16 על הפאי הסגור מורחים שוב שמן זית, מקפידים שגם הדפנות יהיו משומנים ומכניסים לתנור.

17 אופים עד שפני הפאי מקבלים צבע זהוב עמוק .

אופן ההגשה:

את המאפה חותכים לקוביות גדולות ומגישים.