אוכל

עוף ממולא ובצקניות

שוקיים ממולאות בטחולים עם בצקניות בראגו פטריות

שי סרמני | mako אוכל | פורסם 06/12/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לשוקיים הממולאות

3 שוקי עוף נקיות

150 גרם טחולים

חצי כוס שמן

2 כפות או קמח

2 שיני שום קצוצות דק

חצי בצל קצוץ

1 כף פטרוזיליה קצוצה דק

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס גס

לבצקניות

3 כוסות קמח לבן מנופה

שמן

3 ביצים

חצי כוס מים

שליש כוס מנוזלי השריית הפטריות (אבקת מרק פטריות – קיצור דרך)

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

2.5 ליטר מים רותחים בסיר גדול וכף מלח

לראגו פטריות

1 חבילת מיקס פטריות, קצוצה קטן עד בינוני

1 חבילת פטריות מיובשות מושרות בכוס מים רותחים, מסוננות וקצוצות

1 גזר חתוך לקוביות קטנות

1 בצל סגול קצוץ קטן

1 גבעולי סלרי שטופים וקצוצים קטן

2 שיני שום קצוצות דק

חצי צרור עירית, קצוצה בינוני

שמן

מלח ופלפל לפי הטעם

קורט אגוז מוסקט

2 עלי דפנה

1/3 כוס מים רותחים ממי הבישול של הבצקניות

לקישוט

פטרוזיליה / כוסברה קצוצה

פלפל צ'ילי אדום חתוך לטבעות

אופן ההכנה:

1 מטגנים את חצי הבצל ואת שיני השום, עד להזהבה קלה.

2 מוסיפים את הטחול ומקפיצים קלות. מוסיפים את הפטרוזיליה.

3 את שוקי העוף מתבלים במלח פלל וממלאים כל שוק במלית הטחולים. (משאירים מעט מלית בצד לשימוש בהכנת הראגו). סוגרים באמצעות קיסם דרך העור למניעת בריחת המילוי.

4 מקמחים את השוקיים הממולאות ומנערים מקמח מיותר.

5 משחימים את שוקי העוף במחבת טיגון עם החמאה. מוסיפים מלח, פלפל ושום, ומטגנים כ-20 דקות.

6 מורידים את המחבת מהגז למנוחה של כ-5 דקות. עוטפים אותו בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לעוד כרבע שעה.

להכנת הבצקניות:

1 בסיר גדול מרתיחים מים עם כף מלח.

2 בקערה, מערבבים את הקמח המנופה יחד עם: שמן, ביצים, מלח , פלפל ואת נוזלי הפטריות. מערבבים עד לקבלת בצק רך.

3 יוצרים מעין כופתאות בעזרת שתי כפיות ומבשלים במים הרותחים כ-4-5 דקות.

4 שולים את הבצקניות מהמים לתוך כלי סינון ומעליהם מטפטפים מעט שמן זית למניעת הדבקות.

אופן הכנת הראגו:

1 מטגנים במחבת עם חמאה את הגזר, בצל והסלרי. לאחר הזהבה קלה מוסיפים את השום, הפטריות ואת שארית מילוי הטחולים.

2 בוזקים את מי הבישול של הבצקניות ואת נוזלי השריית הפטריות ומערבבים.

3 מוסיפים למחבת את הבצקניות , מתבלים במלח ופלפל, קורט אגוז מוסקט ומבשלים עד שהרוטב מסמיך ונצמד לבצקניות.

אופן הגשה:

על צלחת ההגשה, מוזגים 2 כפות נדיבות מהבצקניות ברוטב, עליהן מניחים את שוקי העוף ובוזקים את נוזלי הבישול. מקשטים עם מעט כוסברה ופטרוזיליה ומגישים.