אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סלק ממולא בתנור

מתכון לסלק ממולא בתערובת של בשר טחון ושקדים, מנה מרשימה וחגיגית

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 19/04/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

7 סלקים (קטנים או בינוניים) בוואקום

3 כפות שמן זית

למילוי:

2 שיני שום קצוצות

350 גרם בשר טחון

150 גרם מקלות שקדים, קלויים במחבת

כף וחצי פטרוזיליה קצוצה

חצי כפית פפריקה

חצי כפית בהרט (אם אין לכם, אפשר להחליף בכמון וקינמון)

1 כף פירורי לחם / קמח מצה (אפשר גם לוותר)

אופן ההכנה:

1 מרוקנים את הסלקים מתוכנם בעדינות רבה בעזרת כף פריזיאן או כל כפית שיש לכם בבית. נזהרים לא לשבור את הסלקים.

2 מערבבים את כל חומרי המילוי.

3 ממלאים את הסלקים, מניחים על תבנית אפיה ומזלפים מעט שמן זית מעל.

4 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 35-40 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!