צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
סלק ממולא בתנור
מתכון לסלק ממולא בתערובת של בשר טחון ושקדים, מנה מרשימה וחגיגית
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 19/04/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
7 סלקים (קטנים או בינוניים) בוואקום
3 כפות שמן זית
למילוי:
2 שיני שום קצוצות
350 גרם בשר טחון
150 גרם מקלות שקדים, קלויים במחבת
כף וחצי פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית פפריקה
חצי כפית בהרט (אם אין לכם, אפשר להחליף בכמון וקינמון)
1 כף פירורי לחם / קמח מצה (אפשר גם לוותר)
אופן ההכנה:
1 מרוקנים את הסלקים מתוכנם בעדינות רבה בעזרת כף פריזיאן או כל כפית שיש לכם בבית. נזהרים לא לשבור את הסלקים.
2 מערבבים את כל חומרי המילוי.
3 ממלאים את הסלקים, מניחים על תבנית אפיה ומזלפים מעט שמן זית מעל.
4 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 35-40 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!