גלילות חצילים בגבינות
שהמילה "גלילות" לא תרתיע אתכם - מדובר בחצילים פרוסים ממולאים בגבינה ואפויים ברוטב עגבניות (עם גבינת פרמזן לחיזוק). מנה צמחונית מנצחת שתשמח את כולם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
חציל
מלח
שמן זית, לטיגון
שמנת לבישול
רוטב עגבניות, איזה שאתם אוהבים (אנחנו ממליצים על זה של ג'יימי אוליבר)
גבינת פרמזן מגוררת
למילוי:
חצי כוס פירורי לחם או פנקו
כוס ריקוטה (כ-250 גרם)
קליפה מגוררת מלימון אחד
מיץ מחצי לימון
כפית עלי תימין טריים, קצוצים
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מסירים את הקצוות של החציל, ופורסים אותו לאורכו בעזרת מנדולינה (מחציל אחד אמורות לצאת כ-12 פרוסות). העובי צריך להיות קצת יותר מחצי ס"מ.
2 ממליחים את פרוסות החציל משני הצדדים ומניחים במסננת, להגרת נוזלים.
3 ממלאים מחבת גדולה בשכבת שמן זית של 2.5 ס"מ (אפשר גם רגיל) ומחממים. מייבשים את החצילים היטב במגבות נייר ומטגנים 3-4 דקות, עד שפרוסות החציל משחימות קלות (זה לוקח כמה סיבובים, אל תתעצלו). מעבירים לנייר סופג.
4 בינתיים מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.
5 מחממים תנור ל-220 מעלות. מכסים תבנית אפייה בשכבה דקה של רוטב עגבניות.
6 ממלאים את החצילים: מניחים בקצה כל רצועה כף יפה מהמילוי, ומגלגלים. מניחים את הגלילות בתבנית על הצד של התפר. מזלפים על כל גלילה ככפית שמנת לבישול, ואופים 20-25 דקות, עד ששולי החצילים משחימים יפה.
7 מגררים פרמזן ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!