אוכל
צילום׃ ivanmateev, Istock

גלילות חצילים בגבינות

שהמילה "גלילות" לא תרתיע אתכם - מדובר בחצילים פרוסים ממולאים בגבינה ואפויים ברוטב עגבניות (עם גבינת פרמזן לחיזוק). מנה צמחונית מנצחת שתשמח את כולם

| mako אוכל | פורסם 08/07/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חציל

מלח

שמן זית, לטיגון

שמנת לבישול

רוטב עגבניות, איזה שאתם אוהבים (אנחנו ממליצים על זה של ג'יימי אוליבר)

גבינת פרמזן מגוררת

למילוי:

חצי כוס פירורי לחם או פנקו

כוס ריקוטה (כ-250 גרם)

קליפה מגוררת מלימון אחד

מיץ מחצי לימון

כפית עלי תימין טריים, קצוצים

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מסירים את הקצוות של החציל, ופורסים אותו לאורכו בעזרת מנדולינה (מחציל אחד אמורות לצאת כ-12 פרוסות). העובי צריך להיות קצת יותר מחצי ס"מ.

2 ממליחים את פרוסות החציל משני הצדדים ומניחים במסננת, להגרת נוזלים.

3 ממלאים מחבת גדולה בשכבת שמן זית של 2.5 ס"מ (אפשר גם רגיל) ומחממים. מייבשים את החצילים היטב במגבות נייר ומטגנים 3-4 דקות, עד שפרוסות החציל משחימות קלות (זה לוקח כמה סיבובים, אל תתעצלו). מעבירים לנייר סופג.

4 בינתיים מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.

5 מחממים תנור ל-220 מעלות. מכסים תבנית אפייה בשכבה דקה של רוטב עגבניות.

6 ממלאים את החצילים: מניחים בקצה כל רצועה כף יפה מהמילוי, ומגלגלים. מניחים את הגלילות בתבנית על הצד של התפר. מזלפים על כל גלילה ככפית שמנת לבישול, ואופים 20-25 דקות, עד ששולי החצילים משחימים יפה.

7 מגררים פרמזן ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!