קוביות שוקולד וקפה במנז'טים
ריבועים מתוקים בשילוב מעולה של שוקולד וקפה, זהירות זה ממכר!
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תבנית פיירקס 20*30 ס"מ
לקוביות השוקולד:
300 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
1 כף נס קפה
3 ביצים
100 גרם סוכר דמררה
70 גרם אבקת שקדים
70 גרם אבקת קקאו
רבע כפית מלח
150 גרם אגוזי לוז קלויים, מקולפים וטחונים גס
לקרם:
250 גרם שמנת מתוקה
400 גרם שוקולד מריר
2 כפות ליקר שוקולד
1 כף נס קפה
אופן ההכנה:
1 לקוביות השוקולד: ממיסים את השוקולד עם החמאה והנס קפה.
2 מקציפים את הביצים עם הסוכר.
3 מערבבים בקערה נפרדת את אבקת השקדים, הקקאו והמלח, ומוסיפים את תערובת השוקולד המומס.
4 מערבבים עם הביצים המוקצפות ולבסוף מוסיפים את אגוזי הלוז ומערבבים קלות.
5 מרפדים את התבנית בנייר אפייה ושופכים את התערובת. מעבירים למקרר לצינון.
6 אופים את העוגה 15 דקות בתנור שחומם לראש ל-170 מעלות.
7 מכינים את הקרם: מחממים את השמנת בסיר קטן עד לסף רתיחה, ומוסיפים את השוקולד, הליקר והנס קפה. מצננים.
8 לאחר שהעוגה התקררה מורחים עליה את הקרם. מעבירים למקפיא לכמה שעות.
9 מוציאים מהתבנית וחותכים על קרש חיתוך לריבועים, או לכל צורה שרוצים. מחזירים לאחסון במקפיא.
* אפשר לקשט את הקרם בשוקולד לבן או במקופלת.
* יש להוציא את הקוביות מהמקפיא כרבע שעה לפני ההגשה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!