אוכל
צילום׃ רועי ברקוביץ'

קוביות שוקולד וקפה במנז'טים

ריבועים מתוקים בשילוב מעולה של שוקולד וקפה, זהירות זה ממכר!

רחל גרינברג | mako אוכל | פורסם 16/10/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית פיירקס 20*30 ס"מ

לקוביות השוקולד:

300 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

1 כף נס קפה

3 ביצים

100 גרם סוכר דמררה

70 גרם אבקת שקדים

70 גרם אבקת קקאו

רבע כפית מלח

150 גרם אגוזי לוז קלויים, מקולפים וטחונים גס

לקרם:

250 גרם שמנת מתוקה

400 גרם שוקולד מריר

2 כפות ליקר שוקולד

1 כף נס קפה

אופן ההכנה:

1 לקוביות השוקולד: ממיסים את השוקולד עם החמאה והנס קפה.

2 מקציפים את הביצים עם הסוכר.

3 מערבבים בקערה נפרדת את אבקת השקדים, הקקאו והמלח, ומוסיפים את תערובת השוקולד המומס.

4 מערבבים עם הביצים המוקצפות ולבסוף מוסיפים את אגוזי הלוז ומערבבים קלות.

5 מרפדים את התבנית בנייר אפייה ושופכים את התערובת. מעבירים למקרר לצינון.

6 אופים את העוגה 15 דקות בתנור שחומם לראש ל-170 מעלות. 

7 מכינים את הקרם: מחממים את השמנת בסיר קטן עד לסף רתיחה, ומוסיפים את השוקולד, הליקר והנס קפה. מצננים.

8 לאחר שהעוגה התקררה מורחים עליה את הקרם. מעבירים למקפיא לכמה שעות.

9 מוציאים מהתבנית וחותכים על קרש חיתוך לריבועים, או לכל צורה שרוצים. מחזירים לאחסון במקפיא.

* אפשר לקשט את הקרם בשוקולד לבן או במקופלת.

* יש להוציא את הקוביות מהמקפיא כרבע שעה לפני ההגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!