לחמניות שוקולד מתוקות
הלחמניות הקטנות האלה משלבות בין שני דברים שקשה לנו לעמוד בפניהם: לחם ושוקולד, ולכן ברור שהן שוות ניסיון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח
4 גרם (כפית) שמרים יבשים
1 חלמון
120 מ"ל (חצי כוס) מים פושרים
20 גרם (2 כפות) סוכר
4 גרם (כפית) מלח
20 מ"ל (2 כפות) שמן
75 גרם שוקולד מריר קצוץ
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1 בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח ושמרים ומערבבים בעדינות. מוסיפים חלמון, מים, סוכר, מלח ושמן ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך כ-10 דקות עד שנוצר בצק אחיד, רך ומעט דביק.
2 מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק אחיד והשוקולד מפוזר בו במידה אחידה.
3 מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח (בחום הנוכחי לוקח משהו כמו שעה).
4 לאחר שתפח, יוצרים מהבצק פיסות במשקל של 40-50 גרם ומגלגלים כל אחת מהן לכדור. מניחים את הכדורים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.
7 מחממים תנור ל-175 מעלות.
8 מברישים את הלחמניות התפוחות בעדינות במעט ביצה טרופה ואופים במשך כ-12-14 דקות או עד שהלחמניות זהובות וריחניות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט