אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

לחמניות שוקולד מתוקות

הלחמניות הקטנות האלה משלבות בין שני דברים שקשה לנו לעמוד בפניהם: לחם ושוקולד, ולכן ברור שהן שוות ניסיון

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 02/10/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 118 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח

4 גרם (כפית) שמרים יבשים

1 חלמון

120 מ"ל (חצי כוס) מים פושרים

20 גרם (2 כפות) סוכר

4 גרם (כפית) מלח

20 מ"ל (2 כפות) שמן

75 גרם שוקולד מריר קצוץ

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד קמח ושמרים ומערבבים בעדינות. מוסיפים חלמון, מים, סוכר, מלח ושמן ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך כ-10 דקות עד שנוצר בצק אחיד, רך ומעט דביק.

 

2 מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק אחיד והשוקולד מפוזר בו במידה אחידה.

 

3 מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח (בחום הנוכחי לוקח משהו כמו שעה).

 

4 לאחר שתפח, יוצרים מהבצק פיסות במשקל של 40-50 גרם ומגלגלים כל אחת מהן לכדור. מניחים את הכדורים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.

 

7 מחממים תנור ל-175 מעלות.

 

8 מברישים את הלחמניות התפוחות בעדינות במעט ביצה טרופה ואופים במשך כ-12-14 דקות או עד שהלחמניות זהובות וריחניות.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

* בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט