אוכל
צילום׃ דניאל לילה

פשטידת קישואים אוורירית

פשטידה קלה, פשוטה, דלת קלוריות ועשירת טעם

אביגיל מייזליק | דיאטה שמחה, הוצאת מודן | פורסם 09/11/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

3 כפות שמן זית

3 בצלים גדולים, קצוצים דק

6 קישואים גדולים מסוג זוקיני בקליפתם, מגוררים גס3

שיני שום, כתושות

500 גרם גבינת קוטג’ 5%

300 גרם גבינה בולגרית 5%, מפוררת

4ביצים

מלח ופלפל

½ כוס קמח מלא

לציפוי

3 קישואים, פרוסים באלכסון

1 כף שמן זית

3 כפות שומשום

3 כפות גבינה צהובה 9%, מגוררת (לא הכרחי)

תבנית בקוטר 26 ס”מ (או בגודל 20x30 ס”מ)

אופן ההכנה:

1 מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל על אש בינונית כרבע שעה עד להזהבה. מעבירים לקערה. סוחטים היטב את הקישואים ומוסיפים לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית.

2 להכנת הציפוי: מחממים תנור למצב גריל. מורחים את פרוסות הקישואים בשמן הזית וקולים בגריל עד להזהבה. מניחים את הפרוסות על הפשטידה.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות. מפזרים על הפשטידה את השומשום ואפשר גם גבינה צהובה ואופים 40 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים מספר דקות ומגישים.