אוכל
תמונת AVI׃ mako

דג פרידה מטוגן עם סלסת מנגו

פילה פריך בשמן זית לצד רוטב טרופי פיקנטי

איריס כספי ועמנואל רוזנצוייג | מאסטר שף | פורסם 07/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.1 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 דגי פרידה, מפולטים (סך הכל ארבע מנות דג)

מנגו בשל חתוך לקוביות קטנות (פחות מס"מ)

1/4 צ'ילי אדום, נקי מגרעינים, קצוץ דק

1-2 שיני שום כתושות

חצי כוס ריג'ילה טרייה, מופרדת לעלים (או עלי בזיליקום טריים)

שמן זית

גרידה מלימון אחד

מיץ מלימון אחד

מלח גס, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את המנגו, הצ'ילי, שום, ריג'ילה, שמן, גרידת הלימון, מיץ הלימון מלח ופלפל.

2 מטפטפים מיץ מחצי לימון ומלח גס על הדגים.

3 מניחים את הדגים במחבת עם שמן זית חם כשהעור כלפי מטה ומכסים את המחבת לכ- 10-15 דקות. מורידים מהאש.

להרכבת המנה:

מניחים תלולית של סלסה על צלחת, משעינים עליה נתח דג, עם העור כלפי מעלה ומגישים.