אוכל
צילום׃ vnlit, Istock

סלק במילוי בשר של אהרוני

מבושל במיץ רימונים, מוגש עם סלט ריג'לה וצנוניות

ישראל אהרוני | צו בישול | פורסם 27/12/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

סלקים טריים, בגדול בינוני אחיד

חצי ק"ג בשר בקר

רבע כוס שמן זית

חצי כוס בורגול מושרה

חצי בצל קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

חצי כוס כוסברה קצוצה

1 פלפל ירוק חריף טרי, מנוקה וקצוץ

1 כף גרם גרגירי כמון שלמים

2 ביצים

מלח

פלפל שחור טחון טרי

לרוטב

6 כוסות מרק עוף צח

שליש כוס תרכיז רימונים

שליש כוס מיץ לימון

שליש כוס סוכר

1 כף ג'ינג'ר טרי

מלח

פלפל שחור טחון טרי

להגשה:

צרור עלי אורוגולה (עלים קטנים)

6 צנוניות גמדיות פרוסות דק

אופן ההכנה:

1 קולפים את הסלקים, חותכים מהם את הרבע העליון ומרוקנים את פנים הסלק בעזרת כפית פריזאית. עד שמתקבלות "קעריות" סלק.

מתכונים לראש השנה

2 הכנת המילוי: מערבבים בקערה את הבשר, בצל, שום, בורגול מושרה, מלח, פלפל, גרגרי הכמון והכוסברה הקצוצה. מערבבים פנימה את הביצים ומערבבים היטב.

3 צרים מהתערובת קציצות עגולות וממלאים כל סלק בקציצת בשר כך שחלקה העליון יבלוט מעט מעל פני הסלק

4 שמים את הסלקים הממולאים בסיר רחב בשכבה אחת.

5 מוסיפים את הרוטב: מרק עוף צח, מיץ רימונים מרוכז, מיץ לימון, סוכר, ג'ינג'ר קצוץ מלח פלפל והמים.

6 מביאים לרתיחה מנמיכים את האש מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי עד שהרוטב מסמיך ומזגג יפה את הסלקים.