סלק במילוי בשר של אהרוני
מבושל במיץ רימונים, מוגש עם סלט ריג'לה וצנוניות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
סלקים טריים, בגדול בינוני אחיד
חצי ק"ג בשר בקר
רבע כוס שמן זית
חצי כוס בורגול מושרה
חצי בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
חצי כוס כוסברה קצוצה
1 פלפל ירוק חריף טרי, מנוקה וקצוץ
1 כף גרם גרגירי כמון שלמים
2 ביצים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
לרוטב
6 כוסות מרק עוף צח
שליש כוס תרכיז רימונים
שליש כוס מיץ לימון
שליש כוס סוכר
1 כף ג'ינג'ר טרי
מלח
פלפל שחור טחון טרי
להגשה:
צרור עלי אורוגולה (עלים קטנים)
6 צנוניות גמדיות פרוסות דק
אופן ההכנה:
1 קולפים את הסלקים, חותכים מהם את הרבע העליון ומרוקנים את פנים הסלק בעזרת כפית פריזאית. עד שמתקבלות "קעריות" סלק.
2 הכנת המילוי: מערבבים בקערה את הבשר, בצל, שום, בורגול מושרה, מלח, פלפל, גרגרי הכמון והכוסברה הקצוצה. מערבבים פנימה את הביצים ומערבבים היטב.
3 צרים מהתערובת קציצות עגולות וממלאים כל סלק בקציצת בשר כך שחלקה העליון יבלוט מעט מעל פני הסלק
4 שמים את הסלקים הממולאים בסיר רחב בשכבה אחת.
5 מוסיפים את הרוטב: מרק עוף צח, מיץ רימונים מרוכז, מיץ לימון, סוכר, ג'ינג'ר קצוץ מלח פלפל והמים.
6 מביאים לרתיחה מנמיכים את האש מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי עד שהרוטב מסמיך ומזגג יפה את הסלקים.