אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

עוגת ביסקוויטים קלאסית

בשבת הקרובה אנחנו הולכים לפרגן לעצמנו עוגת ביסקוויטים קלאסית, מהסוג שאהבנו כשהיינו ילדים ומאז לא הפסקנו לרגע. עוגת ביסקוויטים קלילה להכנה עם קרם גבינה ופודינג וניל, וציפוי שוקולד מבריק, כי חייבים

ענבל לביא | mako אוכל | פורסם 26/10/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 720 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרם:

250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

240 מ"ל (כוס) חלב

250 גרם (גביע) גבינה לבנה 5-9%

80 גרם (חבילה) פודינג וניל אינסטנט

40 גרם (שליש כוס) אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

לביסקוויטים:

1 כפית קפה נמס

120 מ"ל (חצי כוס) חלב

300 גרם ביסקוויטים

לציפוי:

60 מ"ל (רבע כוס) חלב

50 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקרם: מקציפים היטב במיקסר את כל חומרי הקרם עד לקבלת קרם סמיך ויציב ככל הניתן.

2 לביסקוויטים: ממיסים את הקפה בכפית מים רותחים ומערבבים בקערה עם החלב.

3 טובלים בכל פעם ביסקוויט בחלב (טבילה קצרה) ומסדרים בשכבה אחת בתבנית 18x26 ס"מ. משטחים על הביסקוויטים מחצית מכמות הקרם. חוזרים על הפעולה עם שכבת ביסקוויטים נוספת ומשטחים מעל את יתרת הקרם. מסיימים בשכבה אחרונה של ביסקוויטים ומעבירים לקירור לכמה שעות או למשך הלילה.

4 לציפוי: ממיסים יחד במיקרוגל או בסיר קטן חלב וחמאה עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. יוצקים לקערה ובה השוקולד הקצוץ, מניחים להם להימס יחד כדקה ומערבבים עד לקבלת ציפוי חלק.

5 מצננים מעט את הציפוי ומשטחים על העוגה. מקררים שעה וטורפים בהנאה.

עוגת ביסקוויטים קלאסית (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
סליחה, אפשר עוד פרוסה?|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

לבלוג של ענבל לביא - פיית העוגיות