חריימה בורי על מצע מנגולד וחומוס
עם לימון כבוש ותבלינים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
מנגולד חומוס:
2 עלי מנגולד שטופים
50 גרם גרגירי חומוס מבושלים
50 גרם כרישה נקייה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
לימון כבוש קצוץ
חריימה בורי:
2 פילה בורי
שתי כפות פפריקה
שתי כפות רסק עגבניות
5 שיני שום
מלח לפי הטעם
2 לימונים
אופן ההכנה:
1 הכנת מנגולד חומוס: מטגנים את הכרישה במעט שמן זית עד לריכוך ומוסיפים את גרגירי החומוס ומקפיצים (רצוי במחבת טפלון), מתבלים במלח, פלפל וכמון ולפני ההוצאה מוסיפים את הלימון הכבוש.
2 הכנת חריימה בורי: צורבים את הדגים על מחבת טפלון עם מעט שמן זית משני הצדדים עד להשחמה ומוציאים.
3 מטגנים באותה מחבת את השום ומוסיפים את שאר המרכיבים, כוס מים ואת הדגים. מביאים לרתיחה. משלימים טעם במידת הצורך. מבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה עם מכסה.
4 הרכבת המנה: מסדרים פילה אחד על הצלחת כשהעור כלפי מטה ומעליו שמים את המנגולד והחומוס. לבסוף, מכסים עם פילה נוסף כשהעור כלפי מעלה.