אוכל
צילום׃ יניב סופר, יחסי ציבור

חריימה בורי על מצע מנגולד וחומוס

עם לימון כבוש ותבלינים

יניב לוזון | מרכז האירועים "קסיופיאה" | פורסם 26/08/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

מנגולד חומוס:

2 עלי מנגולד שטופים

50 גרם גרגירי חומוס מבושלים

50 גרם כרישה נקייה קצוצה

מלח ופלפל לפי הטעם

לימון כבוש קצוץ

חריימה בורי:

2 פילה בורי

שתי כפות פפריקה

שתי כפות רסק עגבניות

5 שיני שום

מלח לפי הטעם

2 לימונים

אופן ההכנה:

1 הכנת מנגולד חומוס: מטגנים את הכרישה במעט שמן זית עד לריכוך ומוסיפים את גרגירי החומוס ומקפיצים (רצוי במחבת טפלון), מתבלים במלח, פלפל וכמון ולפני ההוצאה מוסיפים את הלימון הכבוש.

2 הכנת חריימה בורי: צורבים את הדגים על מחבת טפלון עם מעט שמן זית משני הצדדים עד להשחמה ומוציאים.

3 מטגנים באותה מחבת את השום ומוסיפים את שאר המרכיבים, כוס מים ואת הדגים. מביאים לרתיחה. משלימים טעם במידת הצורך. מבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה עם מכסה.

4 הרכבת המנה: מסדרים פילה אחד על הצלחת כשהעור כלפי מטה ומעליו שמים את המנגולד והחומוס. לבסוף, מכסים עם פילה נוסף כשהעור כלפי מעלה.

>> כל המתכונים לראש השנה