סיגרים מרוקאים
גרסה מתוקה, מרעננת, קריספית ומרהיבה לסיגרים המרוקאים המסורתיים של אליהב שאשון
אליהב שאשון | mako אוכל
| פורסם 29/11/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
לבצק
1/2 ק"ג קמח
1/2 כוס שמן
1/2 כוס יין לבן
למילוי
חבילת ערמונים משקית ואקום, מגורדים
2 חפיסות שוקולד לבן, מגורד
200 גרם אגוזי לוז
כפית קינמון
לקצפת
חבילת ריקוטה
4 תותים
חבילת שמנת מתוקה
לסירופ סוכר
1כוס סוכר
1כוס מים
לימון
כף גרידת לימון
רבע כוס מיץ שקדים
כף מי ורדים
אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
1 בקערת מיקסר, לשים בוו גיטרה את הקמח, חצי כוס שמן וחצי כוס יין לבן.
2 כשהבצק מוכן, עוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.
להכנת המילוי:
מערבבים את הערמונים בקערה, מגרדים את השוקולד לבן, שוברים את אגוזי הלוז ומוסיפים קורט קינמון.
להכנת קצפת:
מקציפים את הריקוטה, תותים ושמנת מתוקה עד שמתקבלת קצפת עמידה.
להכנת הסיגרים:
מרדדים את הבצק במערוך וממלאים כל סיגר במילוי. מטגנים את הסיגרים בשמן עמוק.