אוכל
צילום׃ Images Of Africa, GettyImages IL

עופיונים ממולאים בערמונים

מנה חגיגית ומלאת טעמים, עם דבש, סויה, ג'ינג'ר ויין אדום. להגיש על אורז ולהתענג

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 27/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 עופיונים טריים

למשרה:

חצי כוס דבש

חצי כוס רוטב סויה

רבע כוס שמן זית

2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ

6 שיני שום קצוצות

1 כף עלי תימין

פלפל שחור גרוס

למילוי:

500 גרם ערמונים קלויים, קלופים ושבורים לחתיכות גדולות

5 כפות שמן זית

1 כף עלי תימין

1 בצל גדול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

חצי כוס יין אדום יבש

חצי כוס פירורי לחם

מלח

פלפל שחור טחון טרי

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה:

1 מערבים את חומרי המשרה, מושחים בתערובת את העופות- פנים וחוץ, ומשרים אותם בתערובת כשעה.

מתכונים לראש השנה

2 מחממים את תנור האפייה לחום של 200 מעלות.

3 הכנת המילוי: מחממים את השמן במחבת רחבה, כשהוא חם מטגנים בו את השום, הבצל, התימין, מלח ופלפל. מוסיפים את הערמונים לדקה של טיגון ויוצקים פנימה את היין.

4 מביאים לרתיחה ומבשלים כחמש דקות. מוסיפים את פירורי הלחם חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומקררים מעט.

5 ממלאים את העופיונים בתערובת, מניחים אותם בתבנית התנור ומכניסים לתנור החם למשך 30-40 דקות, כשמידי פעם 'משקים' את העופיונים בנוזלים שבתבנית.

** אפשר להגיש עם אורז לבן.