עופיונים ממולאים בערמונים
מנה חגיגית ומלאת טעמים, עם דבש, סויה, ג'ינג'ר ויין אדום. להגיש על אורז ולהתענג
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
6 עופיונים טריים
למשרה:
חצי כוס דבש
חצי כוס רוטב סויה
רבע כוס שמן זית
2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ
6 שיני שום קצוצות
1 כף עלי תימין
פלפל שחור גרוס
למילוי:
500 גרם ערמונים קלויים, קלופים ושבורים לחתיכות גדולות
5 כפות שמן זית
1 כף עלי תימין
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
חצי כוס יין אדום יבש
חצי כוס פירורי לחם
מלח
פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה:
1 מערבים את חומרי המשרה, מושחים בתערובת את העופות- פנים וחוץ, ומשרים אותם בתערובת כשעה.
2 מחממים את תנור האפייה לחום של 200 מעלות.
3 הכנת המילוי: מחממים את השמן במחבת רחבה, כשהוא חם מטגנים בו את השום, הבצל, התימין, מלח ופלפל. מוסיפים את הערמונים לדקה של טיגון ויוצקים פנימה את היין.
4 מביאים לרתיחה ומבשלים כחמש דקות. מוסיפים את פירורי הלחם חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומקררים מעט.
5 ממלאים את העופיונים בתערובת, מניחים אותם בתבנית התנור ומכניסים לתנור החם למשך 30-40 דקות, כשמידי פעם 'משקים' את העופיונים בנוזלים שבתבנית.
** אפשר להגיש עם אורז לבן.