אוכל
תמונת AVI׃ mako

עוף בעשבי תיבול לצד כוסמת עם ירקות

התבשיל הבא דורש אנשים טובים, מדורה, שני סירי פויקה וגיטרה. אל דאגה אפשר גם על הכיריים בבית

אליסה המר | מאסטר שף | פורסם 31/08/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

300 גרם שומן כבש

1 צרור שמיר

1 צרור כוסברה

1 צרור בזיליקום

1 צרור פטרוזיליה

7 גבעולי עירית שומית

4 כרעיים של עוף

מלח

פלפל

2 קישוא סביבון

1 כוס כוסמת שטופה

2 כוסות מים

שמן זית

1 חציל בלדי חתוך לקוביות

1 קישוא סביבות חתוך לקוביות

2 עגבניות תמר חתוכות לקוביות

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

העוף:

1 בסיר רחב ועבה מסדרים חצי מכמות השומן וחצי מכמות עשבי התיבול. ממליחים ומפלפלים את כרעי העוף ומניחים מעל.

2 מכסים את הכרעיים במחצית עשבי התיבול הנותרים.

3 חותכים את הקישואים לחתיכות גדולות ומפזרים מסביב לעוף.

4 מוסיפים מים פושרים עד לכיסוי חצי מהעוף. מניחים על אש גבוהה.

5 לאחר כשעה קוצצים דק את השומן הנותר, מניחים בכלי נפרד ומטגנים על אש גבוהה. לאחר שהשומן מטוגן, מוסיפים לסיר ומכסים.

6 ממשיכים לבשל על אש גבוהה במשך שעה.

 הכוסמת:

1 מוסיפים לסיר את הכוסמת יחד עם 2 כוסות מים ומבשלים את הכוסמת עד לאידוי מוחלט של המים.

2 בסיר נפרד מחממים שמן זית ומטגנים את קוביות החצילים והקישואים.

3 מסננים את החצילים והקישואים מהשמן ומוסיפים לכוסמת יחד עם העגבניות. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.