עוף בעשבי תיבול לצד כוסמת עם ירקות
התבשיל הבא דורש אנשים טובים, מדורה, שני סירי פויקה וגיטרה. אל דאגה אפשר גם על הכיריים בבית
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
300 גרם שומן כבש
1 צרור שמיר
1 צרור כוסברה
1 צרור בזיליקום
1 צרור פטרוזיליה
7 גבעולי עירית שומית
4 כרעיים של עוף
מלח
פלפל
2 קישוא סביבון
1 כוס כוסמת שטופה
2 כוסות מים
שמן זית
1 חציל בלדי חתוך לקוביות
1 קישוא סביבות חתוך לקוביות
2 עגבניות תמר חתוכות לקוביות
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
העוף:
1 בסיר רחב ועבה מסדרים חצי מכמות השומן וחצי מכמות עשבי התיבול. ממליחים ומפלפלים את כרעי העוף ומניחים מעל.
2 מכסים את הכרעיים במחצית עשבי התיבול הנותרים.
3 חותכים את הקישואים לחתיכות גדולות ומפזרים מסביב לעוף.
4 מוסיפים מים פושרים עד לכיסוי חצי מהעוף. מניחים על אש גבוהה.
5 לאחר כשעה קוצצים דק את השומן הנותר, מניחים בכלי נפרד ומטגנים על אש גבוהה. לאחר שהשומן מטוגן, מוסיפים לסיר ומכסים.
6 ממשיכים לבשל על אש גבוהה במשך שעה.
הכוסמת:
1 מוסיפים לסיר את הכוסמת יחד עם 2 כוסות מים ומבשלים את הכוסמת עד לאידוי מוחלט של המים.
2 בסיר נפרד מחממים שמן זית ומטגנים את קוביות החצילים והקישואים.
3 מסננים את החצילים והקישואים מהשמן ומוסיפים לכוסמת יחד עם העגבניות. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.