עוגת שוקולד שלא תיאמן
ראו זה פלא: שופכים מים רותחים לפני האפייה - ומקבלים עוגה עסיסית וטעימה, עם רוטב מהמם בילט-אין. ניסינו, זה באמת עובד
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מכיוון שאני בנאדם שנוטה להשתעמם בקלות, בכל פעם שאני מוצאת מתכון שהוא לא שגרתי, שנראה אפילו בלתי אפשרי, אני יותר משמחה לנסות אותו. ועוגת השוקולד הזאת היא כזו. איך יכול להיות ששופכים מים, ועוד רותחים, על הבלילה, ומקבלים עוגה עסיסית עם רוטב שוקולד נפלא? אין לי תשובה, איך אבל עובדה שזה עובד, ומתישהו במהלך האפייה הכל מתהפך: העוגה עולה למעלה, הרוטב יורד למטה, והתבנית יוצאת מהתנור עם עוגת שוקולד חמה שהרוטב שלה כבר בפנים.
אז עכשיו כל מה שצריך זה קצת אומץ וכדור גלידה, כי מיד עם צאתה מהתנור צריך להתחיל לאכול.
מרכיבים (6 מנות):
ל-6 כלים אישיים בתכולה של כוס:
11/2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס קקאו (לא ממותק)
קורט מלח
1 כוס סוכר
60 גרם חמאה מומסת
3 ביצים
1 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
לרוטב:
3/4 כוס סוכר חום
4 כפות קקאו
2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות, ומשמנים כלים אישים.
2 מעבירים את הקמח, הקקאו, המלח והסוכר ניפוי, ישר לתוך קערת מיקסר.
3 מערבבים במטרפה את החלב, הביצים, החמאה ותמצית הווניל, מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים יחד לקבלת תערובת אחידה.
4 מחלקים לכלים האישים המשומנים (ממלאים עד חצי מהגובה).
5 בכלי נפרד מערבבים יחד סוכר חום וקקאו. זורים את התערובת על הבלילה שבתוך הכלים.
6 יוצקים בזהירות מעל הכל את המים הרותחים (בשלב זה הכלים מלאים כמעט עד הקצה).
7 אופים כ-20 דקות, עד שהעוגה מרגישה ספוגית וקפיצית למגע.
8 להגיש מיד עם כדור גלידה או שמנת מתוקה מוקצפת.
הערות:
* היות שהכלים מלאים מאוד לאחר הוספת המים, מומלץ להניח אותם מבעוד מועד על תבנית אפייה.
* אפשר להכין את אותו מתכון בתבנית אחת של 30X30 ס"מ, משך האפייה אז מתארך לכ-35 דקות (לא לנסות בתבנית קפיצית, וגם לא בתבניות אלומניום וסיליקון, שלא תמיד יציבות מספיק והנוזל החם עשוי להישפך מהן בדרך לתנור).
* אחרי הוספת הרוטב המצב אכן נראה בלתי אפשרי...... אבל שווה להאמין!