צלעות טלה בסגנון מקראי
מה קורה כשעוטפים את הבשר הכי עסיסי שיש בבצק פריך מושלם? מנה מעלפת שלא תשכחו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
נתח צלעות טלה (5-6 צלעות)
שמן זית
מלח
פלפל
לבצק
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח
אשכול ענבים
למילוי
3 כפות שמן זית
1 כרישה, חצויה לאורכה ופרוסה דק
5 דבלים חתוכות דק
5 פטריות טרפש, פרוסות
½ כפית עלי תימין טריים
מלח
פלפל
¼ כוס יין קונדיטון
לציפוי
1 ביצה, טרופה
2 כפיות קצח
להגשה
3 עלי גפן טריים
אופן ההכנה:
1 להכנת הבצק: מפרידים את ענבים מהזמורות וטוחנים בבלנדר לקבלת מיץ, מסננים. משתמשים ב-3/4 כוס של מיץ מסונן להכנת הבצק.
2 במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמחים, מלח, שמן זית ואת מיץ הענבים. ממשיכים ללוש כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מניחים מכוסה במקום חמים.
3 להכנת הצלעות: חותכים מעט מהשומן שעוטף את הצלעות אך עדיין משאירים שכבה דקה של שומן וחושפים את החלק העליון של הצלעות כך שיבלטו מהנתח. מורחים במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
4 מחממים מחבת על אש גבוהה וכאשר המחבת לוהטת מוסיפים את נתח הצלעות ומשחימים היטב מכל הצדדים. מעבירים את הצלעות לתבנית, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך כ-25 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
5 להכנת המילוי: מחממים במחבת את השמן, מוסיפים כרישה ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את הדבלים ואת הפטריות, מערבבים ומבשלים מספר דקות. מתבלים במלח, פלפל ותימין. לאחר שהדבלים התרככו מוסיפים את היין ומבשלים עד שהנוזלים הצטמצמו כמעט לחלוטין. מצננים.
6 להרכבת המנה: שמים כדור מהבצק על גבי נייר אפייה. עם ידיים משומנות משטחים את הבצק לקבלת עלה בעובי של כחצי ס"מ. במרכז העלה שהתקבל מניחים מעט מתערובת המילוי ועל גביה מנחים את הצלעות. מכסים את הצלעות בבצק כך שהעצמות יישארו בולטות מחוץ לבצק. מהדקים היטב.
7 מברישים את הבצק בביצה טרופה. בוזקים מעט קצח ואופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך 25 דקות עד שהבצק אפוי ושחום.
8 מניחים על צלחת עגולה שטוחה מספר עלי גפן טריים, מניחים עליהם את הנתח ומגישים.