צילום׃ עמרי אנדרס צורף
דג בשמנת, פטריות ותפוחי אדמה
דג בתנור ברוטב שמנת ופטריות, עם טוויסט פיקנטי של צ'ילי ומגוון עשבי תיבול
מוסא אבו סריס | מאסטר שף
| פורסם 27/10/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
בצל
שום
פטריות
שמן זית
קמח
צ'ילי
דג
פטרוזיליה
כוסברה
אופן ההכנה:
1 מצפים את הדג במים וקמח ומניחים בתבנית התנור.
2 מורחים את כל צידי הדג בשמן זית ומלח ומכסים בנייר כסף.
3 מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות עד רבע שעה.
4 מקפיצים בצל, שום ופטריות בשמן זית. מוסיפים שמנת מתוקה, מלח ופלפל.
5 יוצקים את הפטריות והשמנת על הדג ומחזירים לתנור.
6 פורסים תפוח אדמה לעיגולים ומטגנים.
7 מוסיפים מעט צ'ילי לדג ומחזירים לתנור. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה לדג ומחזירים לתנור. ניתן להוסיף גם שקדים קלויים, צנוברים וקשיו. משאירים בתנור מכובה עד ההגשה.