אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

דג בשמנת, פטריות ותפוחי אדמה

דג בתנור ברוטב שמנת ופטריות, עם טוויסט פיקנטי של צ'ילי ומגוון עשבי תיבול

מוסא אבו סריס | מאסטר שף | פורסם 27/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

בצל
שום
פטריות
שמן זית
קמח
צ'ילי
דג
פטרוזיליה
כוסברה

אופן ההכנה:

1 מצפים את הדג במים וקמח ומניחים בתבנית התנור. 

2 מורחים את כל צידי הדג בשמן זית ומלח ומכסים בנייר כסף.

3 מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות עד רבע שעה.

4 מקפיצים בצל, שום ופטריות בשמן זית. מוסיפים שמנת מתוקה, מלח ופלפל.

5 יוצקים את הפטריות והשמנת על הדג ומחזירים לתנור.

6  פורסים תפוח אדמה לעיגולים ומטגנים.

7 מוסיפים מעט צ'ילי לדג ומחזירים לתנור. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה לדג ומחזירים לתנור. ניתן להוסיף גם שקדים קלויים, צנוברים וקשיו. משאירים בתנור מכובה עד ההגשה.