אוכל
תמונת AVI׃ mako

פסטה טרייה ברוטב עגבניות

בואו ללמוד איך עושים פסטה מהממת וטרייה בקלות וממצרכים בסיסיים

| מבשלים ביחד | פורסם 25/10/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצק

150 גרם קמח פסטה לבן

80 גרם סמולינה דורום

8 חלמונים

4 כפות שמן זית

קמצוץ מלח

לרוטב

1 ק"ג עגבניות מכמה שיותר סוגים

6 שני שום קלופות ופרוסות

1 פלפל ירוק חריף טרי פרוס לטבעות

4 כפות שמן זית

מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:

הבצק:

1 על משטח עבודה רחב צרו ערמה של קמחים והמלח.

2 הפרידו את הביצים (אין צורך בחלבונים), צרו גומה בקמח ושיפכו בזהירות את החלמונים ושמן הזית למרכזה.

3 ערבבו ולושו את כל החומרים יחד לבצק אחיד וקשה. יש לניילן את הבצק ולקרר אותו כ30 דקות.

4 פתיחת הבצק: יש להעביר את הבצק במכונת פסטה ולקפל את הדף שנוצר ל3, יש לבצע פעולה זו 7 פעמים כאשר כל פעם מסובבים את הבצק ב 90 מעלות. מעלים את המספר במכונה כך שעלה הפסטה יצא דק יותר, חוזרים על הפעולה הזאת עד למספר 7.

5 מעמידים סיר מים לרתיחה.

6 מבשלים את הפסטה במים, כאשר הפסטה צפה היא מוכנה.

הרוטב:

1 מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים.

2 חורצים X בתחתית העגבניות וחולטים זמן קצר בכדי שיהיה ניתן לקלף בקלות.

3 קוצצים את העגבניות הקלופות.

4 מחממים מחבת או סיר נמוך, מוסיפים את שמן הזית.

5 מוסיפים את פרוסות הפלפל עד שעולה ריח של פלפל.

6 מוסיפים את השום ומיד אחריו את העגבניות הקלופות והקצוצות, מבשלים כ7 דקות.