פסטה טרייה ברוטב עגבניות
בואו ללמוד איך עושים פסטה מהממת וטרייה בקלות וממצרכים בסיסיים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
לבצק
150 גרם קמח פסטה לבן
80 גרם סמולינה דורום
8 חלמונים
4 כפות שמן זית
קמצוץ מלח
לרוטב
1 ק"ג עגבניות מכמה שיותר סוגים
6 שני שום קלופות ופרוסות
1 פלפל ירוק חריף טרי פרוס לטבעות
4 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי
אופן ההכנה:
הבצק:
1 על משטח עבודה רחב צרו ערמה של קמחים והמלח.
2 הפרידו את הביצים (אין צורך בחלבונים), צרו גומה בקמח ושיפכו בזהירות את החלמונים ושמן הזית למרכזה.
3 ערבבו ולושו את כל החומרים יחד לבצק אחיד וקשה. יש לניילן את הבצק ולקרר אותו כ30 דקות.
4 פתיחת הבצק: יש להעביר את הבצק במכונת פסטה ולקפל את הדף שנוצר ל3, יש לבצע פעולה זו 7 פעמים כאשר כל פעם מסובבים את הבצק ב 90 מעלות. מעלים את המספר במכונה כך שעלה הפסטה יצא דק יותר, חוזרים על הפעולה הזאת עד למספר 7.
5 מעמידים סיר מים לרתיחה.
6 מבשלים את הפסטה במים, כאשר הפסטה צפה היא מוכנה.
הרוטב:
1 מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים.
2 חורצים X בתחתית העגבניות וחולטים זמן קצר בכדי שיהיה ניתן לקלף בקלות.
3 קוצצים את העגבניות הקלופות.
4 מחממים מחבת או סיר נמוך, מוסיפים את שמן הזית.
5 מוסיפים את פרוסות הפלפל עד שעולה ריח של פלפל.
6 מוסיפים את השום ומיד אחריו את העגבניות הקלופות והקצוצות, מבשלים כ7 דקות.