אוכל

מוסקה חלבית מעושנת

שדרוג מושלם למנת החצילים האגדית

שי סרמני | mako אוכל | פורסם 20/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 חצילים פרוסים דק לאורכם, מרוחים במעט שמן זית וקלויים מעט בתנור

1 חבילת פסטה מסוג פנה מבושלת במים 1/2 מהזמן הדרוש

1 שמנת מתוקה

2 ביצים

1 גביע קוטג'

1 שמנת חמוצה

150 גרם מוצרלה מעושנת מגוררתֿ

150 גרם גבינת קשקבל מגוררת

1 כפית מלח

1/2 פלפל שחור

1/4 כפית אגוז מוסקט

1 שן שום גדולה קצוצה

לציפוי

1 גביע שמנת חמוצה

1 ביצה

קורט מלח

קורט פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1 מניחים את הפסטה המבושלת בתוך קערה גדולה.

2 מערבבים בקערה בינונית את כל חומרי המילוי: שמנת מתוקה, ביצים, קוטג', שמנת חמוצה, מוצרלה מעושנת, קשקבל, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ושום. מערבבים היטב ויוצקים על הפסטה המבושלת, מערבבים היטב ודואגים שכל הפסטה תהיה טבולה בבלילה העשירה.

3 מצפים תבנית אינגליש קייק בפרוסות חציל בצורה הבאה: מניחים פרוסת חציל אחת על השנייה בחפיפה כאשר החלק הארוך מופנה כלפי חוץ (החלק שנשאר מחוץ לתבנית ישמש לכיסוי המלית), כך מרפדים את כל התבנית.

4 ממלאים את תוכן התבנית במילוי הפסטה והגבינות, מהדקים קלות בעזרת כף, מכסים עם החציל שנשאר חשוף.

5 עוטפים בנייר כסף ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך 20 דקות בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי הציפוי: שמנת חמוצה, ביצה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

6 מסירים את נייר הכסף מעל התבנית ויוצקים את הציפוי מעל הכל. מחזירים לתנור וממשיכים לאפות על אותו חום כ-15 דקות - עד שהציפוי משחים והופך למעט פריך. מצננים ואוכלים פושר או בטמפרטורת החדר.

אופן ההגשה:

 מניחים קוביית מוסקה בצלחת, בוזקים מעל מעט יוגורט או שמנת חמוצה ומגישים.