מוסקה חלבית מעושנת
שדרוג מושלם למנת החצילים האגדית
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
3 חצילים פרוסים דק לאורכם, מרוחים במעט שמן זית וקלויים מעט בתנור
1 חבילת פסטה מסוג פנה מבושלת במים 1/2 מהזמן הדרוש
1 שמנת מתוקה
2 ביצים
1 גביע קוטג'
1 שמנת חמוצה
150 גרם מוצרלה מעושנת מגוררתֿ
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1 כפית מלח
1/2 פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 שן שום גדולה קצוצה
לציפוי
1 גביע שמנת חמוצה
1 ביצה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1 מניחים את הפסטה המבושלת בתוך קערה גדולה.
2 מערבבים בקערה בינונית את כל חומרי המילוי: שמנת מתוקה, ביצים, קוטג', שמנת חמוצה, מוצרלה מעושנת, קשקבל, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ושום. מערבבים היטב ויוצקים על הפסטה המבושלת, מערבבים היטב ודואגים שכל הפסטה תהיה טבולה בבלילה העשירה.
3 מצפים תבנית אינגליש קייק בפרוסות חציל בצורה הבאה: מניחים פרוסת חציל אחת על השנייה בחפיפה כאשר החלק הארוך מופנה כלפי חוץ (החלק שנשאר מחוץ לתבנית ישמש לכיסוי המלית), כך מרפדים את כל התבנית.
4 ממלאים את תוכן התבנית במילוי הפסטה והגבינות, מהדקים קלות בעזרת כף, מכסים עם החציל שנשאר חשוף.
5 עוטפים בנייר כסף ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך 20 דקות בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי הציפוי: שמנת חמוצה, ביצה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
6 מסירים את נייר הכסף מעל התבנית ויוצקים את הציפוי מעל הכל. מחזירים לתנור וממשיכים לאפות על אותו חום כ-15 דקות - עד שהציפוי משחים והופך למעט פריך. מצננים ואוכלים פושר או בטמפרטורת החדר.
אופן ההגשה:
מניחים קוביית מוסקה בצלחת, בוזקים מעל מעט יוגורט או שמנת חמוצה ומגישים.