אוכל
צילום׃ אביבה פיבקו, mako אוכל

עוגת פירות בחושה

רוצים להשתמש בתפוחים? בכיף. רוצים אגסים במקום? גם טוב. העיקר שתאפו את העוגה הקלילה הזאת

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 07/12/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

250 גרם חמאה רכה (לפרווה מחמאה)

250 גרם סוכר (1/4 -1 כוסות)

קמצוץ מלח

4 ביצים

גרדה ומיץ מלימון אחד

250 גרם קמח (2 כוסות)

1 כפית אבקת אפייה

3 תפוחים חמוצים או 3 אגסים

2 כפות סוכר דמררה

1 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 בעזרת מיקסר מקציפים את החמאה. מוסיפים את הסוכר והמלח, וממשיכים להקציף.

2 תוך כדי הקצפה, מוסיפים את הביצים בהדרגה. ממשיכים ומוסיפים את גרדת ומיץ הלימון, מערבבים מעט ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת.

3 מקלפים את התפוחים או האגסים, חוצים לשתיים, מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות דקות של 2 מ"מ. מסדרים את הפרוסות על הבלילה בצורה חופפת (כמו רעפים).

 >> והנה מתכונים מעולים לעוגת תפוחים

4 מערבבים את סוכר הדמררה עם הקינמון, ומפזרים מעל התפוחים והבלילה.

5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, בחלק התחתון של התנור ל-50 דקות.

6 מצננים, ובוזקים מעט אבקת סוכר מעל.

* רצוי לשמור במקרר.