עוגת פירות בחושה
רוצים להשתמש בתפוחים? בכיף. רוצים אגסים במקום? גם טוב. העיקר שתאפו את העוגה הקלילה הזאת
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
250 גרם חמאה רכה (לפרווה מחמאה)
250 גרם סוכר (1/4 -1 כוסות)
קמצוץ מלח
4 ביצים
גרדה ומיץ מלימון אחד
250 גרם קמח (2 כוסות)
1 כפית אבקת אפייה
3 תפוחים חמוצים או 3 אגסים
2 כפות סוכר דמררה
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
1 בעזרת מיקסר מקציפים את החמאה. מוסיפים את הסוכר והמלח, וממשיכים להקציף.
2 תוך כדי הקצפה, מוסיפים את הביצים בהדרגה. ממשיכים ומוסיפים את גרדת ומיץ הלימון, מערבבים מעט ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת.
3 מקלפים את התפוחים או האגסים, חוצים לשתיים, מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות דקות של 2 מ"מ. מסדרים את הפרוסות על הבלילה בצורה חופפת (כמו רעפים).
>> והנה מתכונים מעולים לעוגת תפוחים
4 מערבבים את סוכר הדמררה עם הקינמון, ומפזרים מעל התפוחים והבלילה.
5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, בחלק התחתון של התנור ל-50 דקות.
6 מצננים, ובוזקים מעט אבקת סוכר מעל.
* רצוי לשמור במקרר.