אוכל
צילום׃ רעות זומר, יחסי ציבור

עוגת לימונים/תפוזים

נהדרת לאירוח, קלילה וטעימה

| טעמים בריאים, מכון אברהמסון | פורסם 12/01/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

2 לימונים או 2 תפוזים

1 כוס אבקת שקדים

6 ביצים

1/2 כוס כמו סוכר

1/2 כוס דבש

כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1 שוטפים ומבשלים את הלימונים או התפוזים שלמים במים רותחים למשך שעתיים.

2 מסננים מהמים, חותכים ומוציאים את הגרעינים והקליפה. טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה. מוסיפים את אבקת השקדים, הסוכר, הביצים (אחת-אחת), דבש ואבקת אפייה.

3 מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת בקוטר 24 ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס למשך 45 דקות.