צילום׃ רעות זומר, יחסי ציבור
עוגת לימונים/תפוזים
נהדרת לאירוח, קלילה וטעימה
| טעמים בריאים, מכון אברהמסון
| פורסם 12/01/12
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
2 לימונים או 2 תפוזים
1 כוס אבקת שקדים
6 ביצים
1/2 כוס כמו סוכר
1/2 כוס דבש
כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1 שוטפים ומבשלים את הלימונים או התפוזים שלמים במים רותחים למשך שעתיים.
2 מסננים מהמים, חותכים ומוציאים את הגרעינים והקליפה. טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה. מוסיפים את אבקת השקדים, הסוכר, הביצים (אחת-אחת), דבש ואבקת אפייה.
3 מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת בקוטר 24 ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס למשך 45 דקות.