איך מכינים סורבה? מדריך
האמת, אין פשוט מזה: טוחנים מנגו עם מיץ תפוזים, סוכר ולימון, מקפיאים - וזהו בעצם. ובכל זאת, הכנו לכם תיעוד מצולם של כל השלבים. שתראו בעיניים כמה שזה קל
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
יש משהו מאיים במילה "סורבה". אם גלידה נתפסת אצלנו כמאכל הילדותי האולטימטיבי, כמשהו כיפי, קיצי ומשמח, הרי הסורבה סובל מתדמית בוגרת מדי, בוגרת בהרבה ממה שמגיע לו. ממש כמו הגלידה - גם הסורבה הוא קינוח מתוק, קפוא ומרנין חך, רק שבשונה ממנה, הוא עשוי פירות ולא תערובות שמנת כאלה ואחרות.
המשימה שלנו כאן היא להוכיח לכם שסורבה טוב יכול להיות שווה ממש כמו גלידה טובה, ויותר מזה - להראות לכם כמה פשוט להכין אותו בבית. כל ההכנה כולה לא תיקח לכם יותר מרבע שעה, ואחרי זה העבודה היא כבר של המקפיא. אז למה אתם מחכים?
מרכיבים :
לקילו וחצי של סורבה:
1/2 כוס סוכר (אפשר גם בלי, ראו הערה בסוף המתכון)
1 כוס מיץ תפוזים (רצוי טרי)
1 קילו מנגו, קלוף וחתוך לקוביות גסות
2 כפות מיץ לימון
אופציונלי: 1 כפית ג'ינג'ר טרי
אופן ההכנה:
1 מקפיאים את קוביות המנגו עד שהן חצי-קפואות (זה לוקח בין שעה לשלוש שעות. אם אתם רואים שהמנגו קפא לגמרי - הניחו לו לעמוד בחוץ 20 דקות).
2 שמים את הסוכר ומיץ התפוזים בסיר קטן. מחממים מעט עד שהסוכר נמס לחלוטין (לשים לב לא להגיע לרתיחה). מצננים במקרר.
3 שמים את כל החומרים ביחד במעבד מזון, וטוחנים לקבלת מרקם קטיפתי ועשיר.
4 טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם (מכיוון שמדובר בפירות טריים, הטעם והמתיקות יכולים להשתנות).
5 מעבירים לכלי הגשה ומכניסים למקפיא להמשך הצינון. חוששים שכעבור כמה שעות יחכה לכם במקפיא קרחון מנגו ענק? אל תחששו: הסוכר מגן על הסורבה מפני הקיפאון, והמנגו מבטיח מרקם עשיר וצמיגי גם אחרי הקפאה.
6 להגשה: מוציאים את הסורבה מהמקפיא ויוצרים כדורים בעזרת כף גלידה. אפשרות נוספת: להקפיא את הסורבה בכלים אישיים, ולהגיש אותם כמו שהם.
* אם הסורבה בילה הרבה במקפיא, הניחו לו להפשיר טיפה. רבע שעה בחוץ והוא יחזור לעצמו.
* את הסורבה הספציפי הזה אפשר להכין גם בלי סוכר בכלל. תסמכו על המנגו.
* המתכון באדיבות קפה יפו - בית לאוכל ותרבות בלב שוק הפשפשים
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!