אוכל
תמונת AVI׃ mako

צלעות טלה עם פירה פירורים וקרם כרובית ווסאבי

מנה חגיגית, כמעט מלכותית, לבשלנים משקיענים. התשבחות יעופו לכל עבר, באחריות

רוני חן | מאסטר שף | פורסם 26/07/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.4 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לטלה

שדרת צלעות טלה - מומלץ לבקש מהקצב לחשוף את העצם

מעט שמן זית (כ-3 כפות)

2 כפיות חרדל דיז'ון

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד

1 ס"מ שורש קארי מגורד (לא חובה)

שן שום קונפי (אפשר גם שן שום טרייה)

חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים

2 כפיות תימין קצוץ

חופן צנוברים

 

לפירה הפירורים

6 תפוחי אדמה קלופים

60 גרם חמאה

1/3 כוס חלב

3 כפות פירורי לחם

גרידת שורש ג'ינג'ר

גרידת שורש קארי

מלח

 

לקרם כרובית וואסבי

2 פרחי כרובית

1 כפית אבקת ווסאבי

 

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת עם שמן זית, ומטגנים את שדרת הצלעות כ-3 דקות מכל צד. מעבירים את הטלה לתבנית שיכולה להיכנס לתנור.

2 מורחים על הצד העליון של הצלעות את החרדל. מפזרים את הג'ינג'ר, הקארי והשום ואז את הפטרוזיליה והתימין הקצוצים, ומעליהם מפזרים את הצנוברים.

3 מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 15 דקות.

4 הפירה: מבשלים ארבעה תפוחי אדמה במים מומלחים קלות - עדיף לחתוך כל תפוח אדמה לשמיניות, כדי שיתבשלו מהר יותר. את שני תפוחי האדמה הנותרים חותכים לקוביות באורך של חצי ס"מ ומבשלים גם אותם במים שהומלחו קלות.

5 לאחר שתפוחי האדמה רכים (כ-30-40 דקות) מסננים את ארבעת תפוחי האדמה, מועכים לפירה חלק עם כ-40 גר' חמאה וכל החלב וממליחים קלות.

6 את קוביות תפוחי האדמה מטגנים בנפרד, ב-20 גר' החמאה הנותרים. מוסיפים את פירורי הלחם ואת גרד הג'ינג'ר והקארי ומערבבים בעדינות. מכבים את האש.

7 קרם הכרובית: מבשלים את פרחי הכרובית במים שהומלחו קלות. כשהכרובית רכה (לאחר כ-20 דקות בישול) מסננים ומכניסים אותה למעבד מזון עם כפית ווסאבי. טוחנים לקרם חלק.

8 הרכבת המנה: מומלץ להשתמש ברינג ולסדר את הפירה בשכבות: פירה חלק ותפוחי אדמה עם פירורים לסירוגין. מניחים את עיגול הפירה בצד אחד של הצלחת. משטחים ליד הפירה כף מקרם הכרובית ויוצרים מעין מניפה. מניחים בחלק שנותר ריק בצלחת 2-4 צלעות טלה (לכל סועד). מומלץ, למען היופי, "להעמיד" את הצלעות כשהן נוטות האחת מול השנייה.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (6 מנות)

אנרגיה1059 קלוריות
חלבונים50 גרם
פחמימות44 גרם
שומנים75 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית החמישית של העונה החדשה