אוכל
צילום׃ אסף רונן

קציצות בשר וסלק

ניסיתם פעם לשדרג קציצות עם סלק? כדאי לכם - זה גם מוסיף יופי של טעם וגם הופך את המנה כולה לבריאה ומזינה יותר

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 11/07/19 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 154 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לרוטב:

2-3 בצלים קצוצים דק

1-2 גזרים מגורדים, או חתוכים לקוביות

שמן לטיגון

260 גרם רסק עגבניות

1 כפית סוכר

כוס וחצי מים חמים

2 כפות עדשים כתומות (לא חובה)

1-2 כפיות בהרט

מלח

לתערובת הבשר:

חצי ק"ג בשר טחון, או בשר הודו אדום טחון

2-3 שיני שום, קצוצות

2 כפות שיבולת שועל אינסטנט מעורבבות עם כחצי כוס מים רותחים

2 סלקים (מוכנים) בינוניים, מגוררים דק

חצי בצל, קצוץ קטן מאוד

מלח

כמון

לתוספת:

2 כוסות אורז

אופן ההכנה:

1 קוצצים דק את הבצלים ומגררים את הגזר בפומפייה.

2 מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ. מוסיפים אליו את הגזר וממשיכים לטגן כ-3-5 דקות.

3 מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים את הסוכר. 

4 מוסיפים לסיר את המים החמים ואת העדשים הכתומות, ומביאים לרתיחה. לאחר שהרוטב רותח מוסיפים את התבלינים.

5 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומוסיפים חופן של מים ביד. מערבבים שוב ומעצבים לקציצות. מכניסים את הקציצות לסיר עם הרוטב המבעבע. מבשלים כ-35 דקות.

6 מכינים את האורז לפי הוראות היצרן (או איך שאתם אוהבים), ומגישים עם הקציצות.