קציצות בשר וסלק
ניסיתם פעם לשדרג קציצות עם סלק? כדאי לכם - זה גם מוסיף יופי של טעם וגם הופך את המנה כולה לבריאה ומזינה יותר
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
לרוטב:
2-3 בצלים קצוצים דק
1-2 גזרים מגורדים, או חתוכים לקוביות
שמן לטיגון
260 גרם רסק עגבניות
1 כפית סוכר
כוס וחצי מים חמים
2 כפות עדשים כתומות (לא חובה)
1-2 כפיות בהרט
מלח
לתערובת הבשר:
חצי ק"ג בשר טחון, או בשר הודו אדום טחון
2-3 שיני שום, קצוצות
2 כפות שיבולת שועל אינסטנט מעורבבות עם כחצי כוס מים רותחים
2 סלקים (מוכנים) בינוניים, מגוררים דק
חצי בצל, קצוץ קטן מאוד
מלח
כמון
לתוספת:
2 כוסות אורז
אופן ההכנה:
1 קוצצים דק את הבצלים ומגררים את הגזר בפומפייה.
2 מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ. מוסיפים אליו את הגזר וממשיכים לטגן כ-3-5 דקות.
3 מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים את הסוכר.
4 מוסיפים לסיר את המים החמים ואת העדשים הכתומות, ומביאים לרתיחה. לאחר שהרוטב רותח מוסיפים את התבלינים.
5 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומוסיפים חופן של מים ביד. מערבבים שוב ומעצבים לקציצות. מכניסים את הקציצות לסיר עם הרוטב המבעבע. מבשלים כ-35 דקות.
6 מכינים את האורז לפי הוראות היצרן (או איך שאתם אוהבים), ומגישים עם הקציצות.