חלבה עיראקית
זו לא החלבה שאתם מכירים, משודרגת בשקדים והל טחון
גילי הלפטק | mako אוכל
| פורסם 20/12/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
2 כוסות קמח
1/4 כוס שמן
21/2 כוסות סוכר
3 כוסות מים
1 כפית הל טחון
חופן שקדים קלופים שלמים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הקמח עם השמן בסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהתערובת משחימה מעט. יש להיזהר שלא לשרוף.
2 מערבבים סוכר עם המים עד שהסוכר נמס ומוסיפים לתערובת הקמח בהדרגה. מביאים לרתיחה עדינה וממשיכים לבשל עד אש בינונית עד שהתערובת מסמיכה.
3 מוסיפים את ההל הטחון ומערבבים. מוסיפים את השקדים ומערבבים.
אופן ההגשה:
מכניסים את התערובת לתוך פיתה או לחם עיראקי , ומגישים.