טיול שורשים ירושלמי
אומרים שתמונה שווה אלף מילים ומנה כזו יפיפייה שווה את כל הטירחה שבעולם. פשוט קומו ותתחילו לבשל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
לסינטה
250-300 גרם סינטה מיושנת בקפידה
שמן זית כתית מעולה, כבישה קרה מזן סורי
מלח ים לח
פלפל גרוס עבה
מחבת פסים כבדה (חובה)
לקרם שורש סלרי
ראש סלרי ענק, חתוך לקוביות
3 וחצי כוסות חלב (2 כוסות לבישול + כוס וחצי לטחינת הרוטב)
מים
ענף תימין טרי
75 גרם חמאה
מלח ים לפי הטעם
קורט פלפל
כפית אגוז מוסקט טרי, מגורד
לווינגרט
5 כפות חלב שקדים (רוזטה)
כף וחצי חומץ שמפנייה
3 כפות שמן זית כתית מעולה
כוס של עלים קצוצים: תימין טרי, אזוב טרי, מעט פטרוזיליה, מעט כוסברה
מעט למון גראס, קצוץ דק
חצי כוס זיתי טאסוס שמנמנים
לימון קטן כבוש (לא בפפריקה!)
כפית גרידת לימון טרי
6 טיפות לימון הטרי
מלח ים לפי הטעם
מעט פלפל שחור גרוס עבה
לקרם חציל
חציל אחד בינוני
שן שום
כפית דבש
8 כפות שמן זית מעולה
מעט מלח
לסלט השורשים
סלק גדול חי קצוץ דק
גבעול סלרי גדול נקי מגידים וורידים
4 גבעולי בצל ירוק
פלפל חריף ירוק קצוץ דק
בצל ירוק קטן חתוך לטבעות גדולות
שומר גדול
חצי כוס שקדים טבעיים מושרים במים
כוס וחצי מכל דבר של עלים מופרדים (נענע, כוסברה , פטרוזיליה)
1 לימון
כף שמן זית
כף שמן רגיל
כף רכז רימונים
12 טחולים טריים קטנטנים
שן שום כתושה
קארי (לפי הטעם)
כמון (לפי הטעם)
פפריקה חריפה מעושנת (לפי הטעם)
לכוסיות עלי הגפן
24 עלי גפן צעירים בהירים ללא העוקץ הגבעולי שלהם
שמן זית
4 לימונים קטנים פרוסים דק
4 כוסיות מאפינס מנייר חום לאפייה
אופן ההכנה:
1 קרם חציל חרוך: שורפים את החציל על להבה חיה כ- 10 דקות מכל צד, טוחנים במעבד מזון עם הקליפה, תוך כדי הוספה של שמן זית עד למרקם חלק. מוסיפים את הדבש ואת שן השום, ממליחים לפי הצורך.
2 קרם ראש סלרי : מבשלים את קוביות ראש הסלרי בחלב ובמים עד לריכוך וטוחנים במעבד מזון ביחד עם החלב והחמאה, הנמזגים בהדרגה עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי. ממליחים מעט ומוסיפים אגוז מוסקט, פלפל שחור גרוס ועלי התימין.
3 כוסיות עלי הגפן: מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים את כוסיות המאפינס במעט שמן זית בעזרת מברשת. חולטים את עלי הגפן לדקה במים רותחים, משמנים את העלים ומרפדים את הכוסיות. חוצים את שאר העלים ומרפדים את דפנות הכוסיות כשפרוסות הלימון נצמדות לעלי הגפן. אופים כ- 7 עד 10 דקות עד להשחמת שפתי הכוס, מוציאים ומקררים. מוציאים את הלימונים בעדינות , מרוקנים את מיץ הלימון העודף מהכוסיות (חשוב לתת להן להתייבש קצת). לאחר הייבוש גוזרים את שפתי הכוס ומפרידים בזהירות את כוסיות עלי הגפן מהכוסיות בהן נאפו.
4 וינגרט שוק ירושלמי: קוצצים דק זיתי טאסוס, קליפת לימון כבוש , מעט למון גראס, עלי אזוב (אורגנו), תימין, כוסברה, פטרוזיליה. מוסיפים את חלב השקדים , שמן הזית, חומץ השמפנייה, גרידת הלימון, הלימון והמלח. מערבבים, טועמים, מתקנים ושמים במצד.
5 סלט שורשים: טוחנים את ראש השומר עם גבעול הסלרי עד שמתקבל מרקם מגורגר שמזכיר בורגול, מוסיפים את השקדים וממליחים. מערבבים בקערה את הסלק, הפלפל החריף, הבצל והעלים המופרדים. מטגנים בצל עד להשחמה קלה בשמן ותבלינים. מוסיפים שן שום, פלפל ירוק חתוך גס ואת הטחולים העדינים והנקיים, נותנים לטחול להתקרר מעט ומוסיפים אותו לסלט ומקפלים בעדינות.
6 הסינטה: לחמם מחבת גריל לחום גבוה, לשמן את הבשר בשמן זית מכל הצדדים ולהניח בעדינות על המחבת למשך 2 דקות בכל צד. בוזקים מעט מלח ים ופלפל גרוס עבה. נותנים לנתח לנוח ופורסים לחתיכות דקות.
7 הצעת הגשה: על צלחת רחבה מורחים בנדיבות פס של קרם סלרי, מעליו מסדרים את הסינטה בצורת מניפה, בוזקים מעל מעט רוטב וינגרט, מעמידים ליד כוס עלי גפן אפויים (כוסית אחת לפחות לאדם) ומפזרים מעל הכל מעט נענע טרייה. תתפרעו.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות) – טיול שורשים ירושלמי - סינטה
אנרגיה | 401 קלוריות |
חלבונים | 44 גרם |
פחמימות | 0 גרם |
שומנים | 23 גרם |
סימון תזונתי עבור כל המתכון – טיול שורשים ירושלמי – קרם שורש סלרי
אנרגיה | 1338 קלוריות |
חלבונים | 38 גרם |
פחמימות | 72 גרם |
שומנים | 101 גרם |
סימון תזונתי עבור כל המתכון – טיול שורשים ירושלמי – ווינגרט
אנרגיה | 591 קלוריות |
חלבונים | 9 גרם |
פחמימות | 65 גרם |
שומנים | 46 גרם |
סימון תזונתי עבור כל המתכון – טיול שורשים ירושלמי – קרם חציל חרוך
אנרגיה | 824 קלוריות |
חלבונים | 3 גרם |
פחמימות | 28 גרם |
שומנים | 80 גרם |
סימון תזונתי עבור כל המתכון – טיול שורשים ירושלמי – סלט שורשים ירושלמי
אנרגיה | 1597 קלוריות |
חלבונים | 147 גרם |
פחמימות | 74 גרם |
שומנים | 82 גרם |