אוכל
תמונת AVI׃ mako

נודלס תאילנדי עם ירקות ובשר

הריחות, הצבעים והטעם המשגע של האוכל האסיאתי במנה מדהימה אחת

שי סרמני | מאסטר שף | פורסם 21/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1/3 כוס רוטב סויה

1/3 כוס רוטב צדפות

1 כף סוכר דמררה גולד

½ כפית מלח

4 שיני שום מגוררות בפומפייה

2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר בפומפייה

1 כוס בצל ירוק חתוך לרצועות באורך 5 ס"מ

1/3 כוס שמן קנולה

1 חבילת אטריות ביצים מבושלות במים עם מלח, מסוננות ממים

1 חבילת אספרגוס, חתוכים ל-3, נקיים מהחלק הלא אכיל, צרובים במעט שמן קנולה על מחבט פסים

20 במיות קטנות חצויות לחצי, צרובות במעט שמן קנולה על מחבת פסים

3 בקצ'וי צרובים על מחבת פסים

פטריות מ-3 סוגים צרובות במעט שמן קנולה על מחבט פסים

1 כוס עלי בזיליקום מופרדים מגבעול

1 כוס נבטים עבים

½ כוס עלי כוסברה

1 פלפל צ'ילי אדום פרוס לטבעות

300 גרם בשר סינטה או שייטל חתוך לפיסות דקות בעובי ½ ס"מ, מתובלות במעט מלח ים ופלפל שחור, צלויות

אופן ההכנה:

1 מצמצמים במחבת קטנה את רוטב הסויה עם רוטב הצדפות, הסוכר, המלח, קמצוץ מהשום והג'ינגר המגוררים ו-1 כף מהבצל ירוק (אותו קוצצים לטבעות).

2 מחממים היטב את השמן בווק, מוסיפים את הג'ינג'ר, השום, חצי מהבצל הירוק ומיד אחר כך את האיטריות המבושלות.

3 מקפיצים ומערבבים היטב.

4 מוסיפים אל תערובת המחבת הקטנה את האספרגוס, הבמיה, בקצ'וי, פטריות, עלי בזיליקום ומערבבים שוב בכדי שהרוטב יצפה את כל המרכיבים.

5 מוסיפים את הנבטים, הכוסברה, הצ'ילי ואת יתרת הבצל הירוק ומערבבים שוב. מבשלים כ-2 דקות נוספות תוך ערבוב מידי פעם.

6 הגשה: בצלחת עמוקה מניחים מהאטריות המוקפצות עם הירקות, מעל מניחים את נתחי הבשר, מעטרים בצ'ילי וכוסברה טריים. אפשר גם לקצוץ קשיו או בוטנים מלוחים מעל .