נודלס תאילנדי עם ירקות ובשר
הריחות, הצבעים והטעם המשגע של האוכל האסיאתי במנה מדהימה אחת
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
1/3 כוס רוטב סויה
1/3 כוס רוטב צדפות
1 כף סוכר דמררה גולד
½ כפית מלח
4 שיני שום מגוררות בפומפייה
2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר בפומפייה
1 כוס בצל ירוק חתוך לרצועות באורך 5 ס"מ
1/3 כוס שמן קנולה
1 חבילת אטריות ביצים מבושלות במים עם מלח, מסוננות ממים
1 חבילת אספרגוס, חתוכים ל-3, נקיים מהחלק הלא אכיל, צרובים במעט שמן קנולה על מחבט פסים
20 במיות קטנות חצויות לחצי, צרובות במעט שמן קנולה על מחבת פסים
3 בקצ'וי צרובים על מחבת פסים
פטריות מ-3 סוגים צרובות במעט שמן קנולה על מחבט פסים
1 כוס עלי בזיליקום מופרדים מגבעול
1 כוס נבטים עבים
½ כוס עלי כוסברה
1 פלפל צ'ילי אדום פרוס לטבעות
300 גרם בשר סינטה או שייטל חתוך לפיסות דקות בעובי ½ ס"מ, מתובלות במעט מלח ים ופלפל שחור, צלויות
אופן ההכנה:
1 מצמצמים במחבת קטנה את רוטב הסויה עם רוטב הצדפות, הסוכר, המלח, קמצוץ מהשום והג'ינגר המגוררים ו-1 כף מהבצל ירוק (אותו קוצצים לטבעות).
2 מחממים היטב את השמן בווק, מוסיפים את הג'ינג'ר, השום, חצי מהבצל הירוק ומיד אחר כך את האיטריות המבושלות.
3 מקפיצים ומערבבים היטב.
4 מוסיפים אל תערובת המחבת הקטנה את האספרגוס, הבמיה, בקצ'וי, פטריות, עלי בזיליקום ומערבבים שוב בכדי שהרוטב יצפה את כל המרכיבים.
5 מוסיפים את הנבטים, הכוסברה, הצ'ילי ואת יתרת הבצל הירוק ומערבבים שוב. מבשלים כ-2 דקות נוספות תוך ערבוב מידי פעם.
6 הגשה: בצלחת עמוקה מניחים מהאטריות המוקפצות עם הירקות, מעל מניחים את נתחי הבשר, מעטרים בצ'ילי וכוסברה טריים. אפשר גם לקצוץ קשיו או בוטנים מלוחים מעל .