אוכל

אורז בסגנון אסייתי

שילוב של אורז בר ואורז לבן במנה עם ניחוחות מן המזרח, חלב קוקוס, ג'ינג'ר ולמון גראס

עדן הראל | עושים שכונה | פורסם 10/01/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 בצל קצוץ

1 פלפל חריף קצוץ

1 כוס אורז בר

1 כוס אורז רגיל

1 פחית חלב קוקוס

1 קוביית טופו

1 גבעול למון גראס טרי קצוץ

1 בטטה –חותכים לקוביות ומבשלים חצי בישול

מספר גבעולי כוסברה קצוצים

1/4 כוס גרעיני חמניות

½ כפית זרעי כוסברה

מס' תרמילי הל

1/2כפית כורכום

½ כפית כמון

שורש ג'ינג'ר בגודל 5 ס"מ מגורר

1 גביע יוגורט

כפית מלח

½ כפית פלפל

תרסיס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מבשלים את שני סוגי האורז בנפרד, לפי הוראות ההכנה שעל השקית. מצננים את האורז כ-10 דקות ומערבבים.

2 מחממים בסיר נוסף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבתו.

3 מוסיפים לסיר פלפל חריף, למון גראס, ג'ינג'ר, קוביות טופו, בטטה, את חלב הקוקוס והיוגורט. מבשלים כ-7 דקות.

4 מוזגים על ערימת האורז את הרוטב ומקשטים בגרעיני חמניות ובכוסברה קצוצה.