אורז בסגנון אסייתי
שילוב של אורז בר ואורז לבן במנה עם ניחוחות מן המזרח, חלב קוקוס, ג'ינג'ר ולמון גראס
עדן הראל | עושים שכונה
| פורסם 10/01/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (4 מנות):
1 בצל קצוץ
1 פלפל חריף קצוץ
1 כוס אורז בר
1 כוס אורז רגיל
1 פחית חלב קוקוס
1 קוביית טופו
1 גבעול למון גראס טרי קצוץ
1 בטטה –חותכים לקוביות ומבשלים חצי בישול
מספר גבעולי כוסברה קצוצים
1/4 כוס גרעיני חמניות
½ כפית זרעי כוסברה
מס' תרמילי הל
1/2כפית כורכום
½ כפית כמון
שורש ג'ינג'ר בגודל 5 ס"מ מגורר
1 גביע יוגורט
כפית מלח
½ כפית פלפל
תרסיס שמן זית
אופן ההכנה:
1 מבשלים את שני סוגי האורז בנפרד, לפי הוראות ההכנה שעל השקית. מצננים את האורז כ-10 דקות ומערבבים.
2 מחממים בסיר נוסף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבתו.
3 מוסיפים לסיר פלפל חריף, למון גראס, ג'ינג'ר, קוביות טופו, בטטה, את חלב הקוקוס והיוגורט. מבשלים כ-7 דקות.
4 מוזגים על ערימת האורז את הרוטב ומקשטים בגרעיני חמניות ובכוסברה קצוצה.