אוכל
תמונת AVI׃ מצעד האוכל הישראלי

קארי חצילים בחלב קוקוס

מתכון למנה אסייתית עם עוף, בוטנים ורוטב עשיר. שילוב נהדר של עוף וחצילים

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 25/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרי:

3 חצילים מאורכים קלים ככל האפשר

3 חצאים של חזה עוף נקי מעור ומעצמות

1 בצל בינוני חתוך לשמיניות ומופרד לגלדים

לרוטב:

1 כוס מרק עוף בלתי מסונן

2 כפות סוכר דמררה

מלח ים גס לפי הטעם או שתי כפות נוזל דגים תאילנדי

חופן עלי נענע מופרדים

1 לימון ליים בשל

1 קופסה חלב קוקוס

5-4 כפות שמן בוטנים ועוד 4

לתערובת התבלינים:

4 שיני שום

1 כפית זרעי חרדל שחור

חצי כפית זרעי כמון

1 כפית זרעי כוסברה

1 כוכב אניס

קורט הל

קורט קינמון

2-1 פלפלים אדומים חריפים קצוצים

חופן גדול של עלי כוסברה

אופן ההכנה:

1 חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות מאוד.

2 קולפים את החצילים וחותכים אותם לקוביות.

3 מטגנים את קוביות החציל בשמן הבוטנים עד שהם מזהיבים, מוציאים אותם מהמחבת ומניחים במסננת על נייר סופג.

4 כותשים את כל התבלינים לתערובת גסה.

5 מערבבים את תערובת התבלינים עם חזה העוף החתוך, מוסיפים עוד שמן למחבת, ומקפיצים מעט את שמיניות הבצל.

6 אחרי כדקה מוסיפים את חזה העוף המתובל וממשיכים בהקפצה עוד 3-2 דקות על הלהבה הכי חזקה.

7 מוסיפים את מרק העוף ואת חלב הקוקוס. מתבלים במלח, בנוזל הדגים ובסוכר. מביאים לרתיחה ומוסיפים את החצילים המוזהבים. מבשלים במשך כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את עלי הנענע ואת מיץ הליים.

מגישים על אורז חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!