אוכל
צילום׃ עודד קרני

קבב דגים עם פירה ארטישוק ירושלמי וסלט לוביא

מנה משביעה וטעימה במיוחד

יניב גור אריה | גלריית המומחים | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

ארוחת ראש השנה

מרכיבים (8 מנות):

לקבב

1/2 ק"ג פילה דג ים טרי ללא העור, טחון או קצוץ בסכין (מומלץ לשלב כמה סוגי דגים)
צרור של פטרוזיליה קצוצה
חופן קטן של נענע קצוצה
קליפה מגורדת מלימון אחד
1 בצל גדול קצוץ דק
מלח ופלפל
שמן זית

לפירה ארטישוק ירושלמי

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף וחצוי
2 שיני שום
1 כפית תימין
3 כפות שמן זית

לסלט

חופן גבעולי לוביא טרייה, חתוכים לפיסות בעובי ס"מ
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
"בשר" ומיץ מלימון אחד
חופן כוסברה קצוצה
שמן זית, מלח ופלפל

אופן ההכנה:

לקבב: מערבבים את כל החומרים. מחממים משטח צלייה ללא שמן, יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות, משמנים את הקציצות וצולים שתי דקות מכל צד, עד שהן עשויות. לפירה ארטישוק ירושלמי: מניחים בסיר ארטישוקים, שום ותימין, מוסיפים כוס מציר הבישול ששמרנו, מוסיפים מעט מים כמעט עד כדי כיסוי ומבשלים כשעה עד שהארטישוקים רכים. מסננים ומחזירים לאש. מועכים לפירה גס, תוך כדי בחישה על אש קטנה על מנת לייבש את הנוזלים. מסירים את הפירה מהאש ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. לסלט לוביא: חולטים את הלוביא במים רותחים ¼ שעה ומצננים במי קרח. מערבבים יחד את כל חומרי הסלט ומשהים לפחות ¼ שעה. להגשה: מסדרים בצלחת פירה, מניחים מעל קבבים ומסביב יוצקים מהרוטב.