צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
דג חריף ברוטב אלג'יראי
אבי לוי, המאסטר שף של ישראל, חושף את הצלחת שלא משנה מה - תככב אצלו בבית בכל ארוחת שישי
אבי לוי | mako אוכל
| פורסם 04/12/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
כוס שמן קנולה
8 שיני שום שלמות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף מלח גס
3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
1 חבילה כוסברה קצוצה גס
1 כף פלפל שאטה חריף גרוס
6 פרוסות דג טונה אדומה או לבנה, מושרות לפחות שעתיים בלימון ומלח גס
חצי כף גרידת לימון טרי
2-3 פלפלים חריפים שלמים ולא פצועים
אופן ההכנה:
1 מחממים במחבת רחבה חצי מכמות השמן.
2 זורקים את שיני השום לשמן לטיגון קל מאוד.
3 מתבלים את השמן בפפריקה והמלח.
4 מוסיפים את קוביות העגבניות, ואחר כך את הכוסברה והשאטה.
5 מערבבים היטב, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה לחום נמוך. מבשלים 45 דקות עד לקבלת רוטב סמיך ואדום.
6 מנערים את רצועות הדג (בלי לשטוף) ומוסיפים למחבת.
7 מפזרים מעל הדגים את גרידת הלימון ומניחים מעל את הפלפלים החריפים. מבשלים על חום נמוך מאוד עוד שעה.