צילום׃ איליה מלניקוב
תבשיל טלה ירקות שורש וזעפרן
במתכון הבא הבשר יוצא כל כך רך ועסיסי שאפילו לא תצטרכו סכין
אביב משה | מסעדת מסה
| פורסם 13/09/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
שמן
2 ק"ג שוק טלה חתוך לקוביות
2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות גסות
4 גבעולי סלרי חתוכים גס
10 בצלי שאלוט קלופים
10 שיני שום קלופות
2 גבעולי תימין
5 חוטי זעפרן
2 ליטר ציר ירקות
3 כפות דבש
מלח
פלפל גרוס
לקישוט
1 בצל סגול קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף גרידת תפוז
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר גדול ורחב שמן, משחימים את קוביות הבשר כ5 דקות ומוציאים החוצה.
2 מכניסים לסיר את כל הירקות השורש ומטגנים כ10 דקות, מוסיפים את הדבש והתימין.
3 מחזירים את הבשר לסיר ומכסים בציר ירקות, מוסיפים פלפל גרוס וזעפרן ומביאים לרתיחה.
4 מנמיכים את האש ומבשלם על אש קטנה כשעה וחצי.
5 מערבבים את מרכיבי הקישוט ביחד ומפזרים על המנה.