אוכל
צילום׃ איליה מלניקוב

תבשיל טלה ירקות שורש וזעפרן

במתכון הבא הבשר יוצא כל כך רך ועסיסי שאפילו לא תצטרכו סכין

אביב משה | מסעדת מסה | פורסם 13/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

שמן

2 ק"ג שוק טלה חתוך לקוביות

2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות גסות

4 גבעולי סלרי חתוכים גס

10 בצלי שאלוט קלופים

10 שיני שום קלופות

2 גבעולי תימין

5 חוטי זעפרן

2 ליטר ציר ירקות

3 כפות דבש

מלח

פלפל גרוס

לקישוט

1 בצל סגול קצוץ

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1 כף גרידת תפוז

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר גדול ורחב שמן, משחימים את קוביות הבשר כ5 דקות ומוציאים החוצה.

2 מכניסים לסיר את כל הירקות השורש ומטגנים כ10 דקות, מוסיפים את הדבש והתימין.

3 מחזירים את הבשר לסיר ומכסים בציר ירקות, מוסיפים פלפל גרוס וזעפרן ומביאים לרתיחה.

4 מנמיכים את האש ומבשלם על אש קטנה כשעה וחצי.

5 מערבבים את מרכיבי הקישוט ביחד ומפזרים על המנה.