אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

קרקר שיבולת שועל עם רוזמרין וקצח

דקיקים, פריכים, קלים להכנה, טעימים, ואפילו בריאים. אז למה אתם מחכים?

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 02/07/12 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (80 מנות):

60 גרם חמאה, רכה

1 כפית סוכר

2 כפיות מלח גס

2 כוסות קוואקר

כוס ושליש קמח מלא

1/2 כפית סודה לשתייה

1 כפית רוזמרין, קצוץ דק

2 כפות קצח

1/2 כוס חלב

3 כפות יוגורט

אופן ההכנה:

1 מערבלים חמאה, סוכר ומלח במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת קרמית. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים ובקערית את החלב והיוגורט.

2 מוסיפים את שתי התערובות לסירוגין לתערובת החמאה, תוך כדי ערבול אטי. מעבדים עד שמתקבל בצק רך ודי דביק, עוטפים את הבצק בניילון נצמד, משטחים למלבן ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

3 מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה משומנים למלבן דק מאוד בגודל 30X30 ס"מ. מחוררים את כל פני הבצק במזלג וחותכים בעזרת גלגלת פיצה לריבועים בגודל 4X4 ס"מ.

4 אופים בחום של 170 מעלות 15-20 דקות, עד שהקרקרים מקבלים צבע חום בהיר. אם הקרקרים שבשוליים משחימים מהר יותר, אפשר להוציא אותם מהתנור ולהמשיך לאפות את השאר. מקררים לגמרי ומעבירים לקופסה אטומה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!